Povišen ton

Odbor za standardizaciju srpskog jezika SANU zalaže se za ideju uvođenja srpskog jezika na sve fakultete a ta ideja naišla je i na podršku studenata Filološkog fakulteta u Beogradu.

Razloga, smatraju, ima i više nego dovoljno i zbog statusa srpskog jezika u obrazovanju i njegove nedovoljne zastupljenosti u nastavi i zbog nedovoljnog poznavanja jezika i jezičke kukture ali i zbog toga što, kako kaže Sreto Tanasić, predsednik Odbora za standardizaciju srpskog jezika i današnji sagovornik Povišenog tona „počinje da biva nebitno da li poznajemo standardni jezik, da li poznajemo i vladamo bogatstvom srpskog jezika ili ćemo ga svesti na nekoliko stotina reči i konstrukcija". O razlozima za podršku ideji uvođenja srpskog jezika na sve fakultete, o jezičkoj kulturi mladih i o tome kako uopšte kao društvo reagujemo na zapuštenost srpskog jezika i pisma razgovarali smo i sa Jovanom Ivaniš, studentom prodekanom i apsolventom srpskog jezika i književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu.
Festival ruske salate biće održan sledeće subote u Pančevu. Kako je zamišljena manifestacija posvećena najvernijem pratiocu svih praznika u Srbiji saznaćete u drugom satu emisije.
U rubrici „Datum, vreme, mesto" slušate priču o glumcu Petru Banićeviću, rođenom na današnji dan 1930. godine. 

Urednik i voditelj: Ivana Vesić

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи