Ars, Artifex

U emisiji: Ko su novi umetnički direktori predstojećeg Oktobarskog salona, a ko dobitnici FIPRESCI nagrada za 2017, kao i kako izgleda izložba inspirisana Fridom Kalo?

Danas su novinarima predstavljeni umetnički direktori 57. Oktobarskog salona. Oni su: Gunar B. Kvaran, koji je bio direktor više evropskih muzeja savremene i moderne umetnosti kao što su Muzej umetnosti Bergen, Norveška muzej savremene umetnosti Astrup Fearnli, Norveška. Bio je i kustos Bijenala u Lionu 2013. i jedan od kustosa 2. Moskovskog bijenala savremene umetnosti, 2007. godine. I Danijel Kvaran, kustos zbirke Ero (Erró) pri Muzeju umetnosti Rejkjavik, Island. Objavila je više knjiga o umetnicima uključujući „Ero, hronologija, život i umetnost". Bila je jedan od urednika kataloga za Lionski bijenale 2013. godine. Njih vam predstavlja Petar Protić.
Dodeljene su nagrade Udruženja filmskih novinara i kritičara FIPRESCI Srbija, a sa ovogodišnjim laureatima vas upoznaje Jelena Knežević.
Izložba originalnih ilustracija knjige „Frida Kalo. Jedna biografija" Marije Hese, biće otvorena u petak, 9. februara, u Institutu Servantes. Reč je o izvanrednim crtežima Marije Hese koja predstavlja lične trenutke Fridine biografije u knjizi koja je trenutno jedna od najtraženijih u našim knjižarama.

Voditelj je Ljubica Krminac.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво