Vizija

Samoodrživa kultura - razgovor sa Dirkom Flajšmanom

Gost Beograda tokom ove nedelje je Dirk Flajšman, nemački multidisciplinarni umetnik koji je aktivan na relaciji između Berlina i Seula. Postao je šire prepoznatljiv po tome što je pokrenuo međunarodne susrete studenata GASTHOF, kao i školu „RAT SCHOOL OF ART" koja funkcioniše po konceptu alternativnog načina učenja odnosno edukacijom izvan Akademije. U pitanju je jedinstvena disciplina pronalaženja isplativih načina kreativnosti i proizvodnje. To se može razumeti kao autentična forma preživljavanja u savremenom globalnim kontekstu političkih, ekonomskih i socijalnih promena društva i kulture. Kombinujući umetnost i pedagoški rad, Flajšman se pita kako je moguće baviti se umetnošću i živeti od nje. Odnosno, kako biti uspešan u svim aktivnostima koje se tiču umetnosti i biti ekonomski samoodrživ što je vrlo aktuelno pitanje koje danas postavljaju kulturni radnici i slobodni umetnici.
Upravo ka tome će biti okrenute tematske radionice koje će Flajšman održati u Gete Institutu. A pored priče o novim umetničkim školama, praksama i strategijama umetničkog preživljavanja govoriće se i o odnosima između umetnosti, ekologije i ekonomije - što je autorova dodatna oblast interesovanja. Sa Dirkom Flajšmanom, koji je studije završio na akademiji Štedelšule u Frankfurtu, razgovarala je Marina Zec.

Kroz emisiju vodi Ljubica Krminac.

Визија Визија

Autor:
Београд 202

Социо-културолошки магазин, који прати савремене друштвене феномене. Емисију уређују мр Љубица Крминац (култура) и Александра Гловацки (уметност). [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи