Svaštara

Zatamnjivanje stakala na automobilima je moda, koja se odomaćila i kod nas.

Nekima to izgleda lepo, neki ne vole da ih drugi vide, ali je lepljenje tamne folije na auto-stakla kod nas zvanično zabranjeno. Kazne za nepoštovanje ove zakonske odredbe su velike. Pored toga bićete prinuđeni da skinete tamnu foliju, što je ozbiljan trošak, ali ne i mali problem. Zašto su tamne folije zabranjene i šta vas očekuje kada krenete da ih skidate, čućete u našoj rubrici „202 povoda", koju priprema Slobodan Igrutinović.
U beogradskoj Opštini Rakovica počeo je Sajam meda, koji je postavljen na Kanarevom brdu i trajaće do 14.februara. Registrovani poljoprivredni proizvođači nude sugrađanima med i proizvode od meda (polen, mleč, propolis, med sa dodacima lekovitih trava, medenjake, kao i razne kreme i meleme), proizvode od aronije, kao i druge prirodne proizvode. Savete iskusnih pčelara o upotrebi meda, preneće nam reporterka Marina Zec.
Znate onu priču: Jutros sam zavezala čvor na maramici, da bih se setila šta treba da uradim. Međutim, kasnije nisam mogla da se setim na šta je trebalo da me podseti. Zvuči vam poznato? Bez obzira koliko godina imamo, pamćenje ume da nas izda. Sve češće se to dešava i mladim ljudima. Razlozi su brojni: od stresa i zabrinutosti, do uticaja računara ili mobilnih telefona. Mašine često pamte umesto nas, što jeste pomoć, ali i način da sve manje koristimo mozak. U rubrici "Da si živ i zdrav", koju je pripremila Vesna Parezanović Aleksić, predlažemo načine pomoću kojih možemo da održimo i popravimo svoje pamćenje.
35. međunarodni džez festival „Nišvil 2018” biće održan na niškoj Tvrđavi od devetog do 12. avgusta, uz propratni program koji će početi trećeg avgusta i trajaće do kraja festivala. Organizatori najavljuju rekordnih 1.000 učesnika, koji će izvesti 250 programa, na 20 bina. Šta nas još od zanimljivosti očekuje ove godine, saznajte danas u „Svaštari”.
Vladislav Lale Lučić, košarkaški trener i nekadašnji predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda, u rubrici „Mnogo smo najjači” vraća nas na svoje početke, kada je ljubav prema košarci ispoljavao kao igrač. Sa njim je razgovarao Dejan Bulajić.
U satiričnoj rubrici „Kvaka 202” Dragutina Rokvića vas očekuje još jedan osvrt na stvarnost koja nas okružuje. U Americi se javlja pokret koji tvrdi da su masovne pucnjave u kojima ljudi stradaju, samo režirane predstave protivnika slobodne prodaje oružja... Moguće je da se ovo dešava i kod nas, i da se često nalazimo usred fingiranih obračuna. I zato, kad zapuca u kafiću, i bacite se pod sto, okrenite osobu do vas na leđa - i proverite da nije možda iluminat. Jer u tom slučaju, pucnjava je lažna i sedite što brže, da napravite ekstra klip za Jutjub.

Voditelj: Dušica Mijatović

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи