Povišen ton

Zakonom o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja koji je usvojen prošle godine proširena je odgovornost u oblasti zabrana u odnosu na nasilje i diskriminaciju.

Predviđene su i novčane kazne za roditelje koje bi trebalo da daju rezultate u borbi protiv problema sa kojima se svakodnevno susrećemo, u borbi sa nasiljem u školi, donošenjem alkohola i narkotika, neopravdanim izostancima a planirane su i nove vaspitno-disciplinske mere - društveno koristan i humanitarni rad.
Kako teče primena ovog zakona? Roditelji osnovaca u Pančevu platili su novčane kazne i to za bežanje dece sa časova u školi i ovo je prvi slučaj primene novog zakona o obrazovanju. U Srbiji inače postoje zakonske mogućnosti za novčano kažnjavanje roditelja i kada odbijaju da vakcinišu decu i kada maloletnik remeti javni red i mir bacanjem petardi i za ugrožavanje bezbednosti deteta u saobraćaju ali mnogi se pitaju kako to realizovati, šta je efekat novčane kazne, a prisutna je i dilema - da li je moguće roditelje „naterati” da preuzmu odgovornost za vaspitanje dece na ovaj način ili samo na ovaj način ili udaranje po džepu ne vredi mnogo bez suštinske promene sistema vrednosti?
Studenti Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu organizuju tematsko veče humanitarnog karaktera pod nazivom „Srbija - srednji vek, I'll be back", u saradnji sa restoranom Ribarac na Ribarskom ostrvu. Šta je cilj ove manifestacije i kome je namenjena humanitarna pomoć saznaćemo u drugom satu emisije. Rubriku „Datum, vreme, mesto" danas posvećujemo Dušanu Vukotiću, reditelju, scenaristi, crtaču, karikaturisti i jugoslovenskom oskarovcu.

Emisiju uređuje i vodi Ivana Vesić.

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво