Povišen ton

Nacionalna laboratorija za kontrolu kvaliteta mleka – šta će biti promenjeno njenim otvaranjem?

Nova referentna laboratorija za kontrolu mleka počela je s radom, čime je ujedno započet i proces akreditacije. Prve rezultate, koji neće biti javni, nadležni očekuju u toku februara, ali zvanično izdavanje analiza na papiru biće moguće tek početkom sledeće godine. Uz svu dokumentaciju, opremljenost i stručni kadar, probno ispitivanje mleka neophodno je za dobijanje akreditacije. Kako na ove promene reaguju proizvođači, šta proces kontrole kvaliteta obuhvata a šta bi možda još trebalo da bude predmet bolje provere da bi ceo proces bio kompletiran? Kakvo mleko pijemo i šta znači „kvalitetno mleko"? Na ova pitanja odgovaraju dr Slavoljub Stanojević, v.d. direktora Direkcije nacionalnih referentnih laboratorija, i Ljubiša Jovanović, predsednik UO Udruženja proizvođača mleka.

Dečji kulturni centar Beograd organizuje konkurs za treći Nacionalni festival dečjeg video-klipa „Kidikem 2018" na kojem će se predstaviti filmovi kratke forme, na temu „Razmišljaj glasno". O detaljima konkursa slušaćete u drugom satu emisije a u novom izdanju rubrike „Datum, vreme, mesto", predstavićemo vam priču o prosvetnom radniku i narodnom lekaru iz 19. veka koji je otvorio jednu od prvih srpskih čitaonica u Bosni, i čoveku koji se protiv turske vlasti borio „knjigama, a ne zvonima i praporcima" - Vasi Pelagiću.

Voditelj: Kruna Pintarić
Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара