Svaštara

Počeo je novi ciklus nagradne igre „Uzmi račun i pobedi”.

Pravila su ista, ali ovaj put neće biti tipskih koverti čija je nabavka ranije smetala zainteresovanim građanima. Takođe, nagradni fond je znatno veći pa će se igra odvijati u 2 dela i samim tim uvećati šansa za dobitak. Osnovni cilj akcije je suzbijanje sive ekonomije prikupljanjem fiskalnih računa i slipova, a prvo izvlačenje biće organizovano u martu. Detaljnije o nagradnoj igri u „202 povoda" od Ružice Vrhovac.

Raspust će biti zanimljiviji uz - zanimljivu nauku. Centar za promociju nauke zajedno sa Dečijim kulturnim centrom Beograd i ove godine organizuje brojne aktivnosti za osnovce u okviru Dečijeg naučnog kampa, koji počinje danas i potrajaće do 9. februara. Program je namenjen deci od 9 do 14 godina, i svi polaznici će po završetku programa dobiti diplome. Planirane su brojne naučne radionice i aktivnosti: program je podeljen tako da su određeni dani posvećeni prirodnim, tehničkim ili društvenim naukama. Detalje donosi naš reporter Vanja Savić.

Da li neko ima prava da nas uči kako da živimo, pitanje je nad kojim se zamislio kolega Miodrag Stošić u svojoj rubrici „Veliki bljak". I ustanovio da - novopečeno zanimanje „lajf-koučinga” govori da ipak ima. Mada izgleda da pre nije bilo onih koji su nas savetovali kako bi trebalo da izgledamo, kako da se oblačimo, pričamo pa čak i kako da se udvaramo suprotnom polu, izgleda da su se samo zvali drugačije. Nekada su se u grupu lajf-kouča ubrajali: država, mediji, sekte i mnogi drugi. Detalje ćete čuti oko pola dva.

U rubrici „Mnogo smo najjači", predstavljamo Žarka Zečevića. Upamćen je kao istaknuti sportista i veoma uspešan sportski funkcioner. Za svoj omiljeni radio, Beograd 202, prisetio se trenutaka kada je ulazio u sport. Pripremio Dejan Bulajić.

Za kraj - nešto slatko: da li volite da jedete čokoladu? Možda često previše solite hranu ili volite jako ljuto. E pa verovatno niste znali da omiljena hrana za kojom najčešće posežete određuje vaš karakter. Više o vezi između hrane i karaktera u rubrici „Da si živ i zdrav" koju je pripremila Milena Milićević.

Voditelj: Vesna Parezanović Aleksić

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи