Svaštara

Da li će građani kojima u pasošu pod stavkom „državljanstvo“ stoji „srpsko“, morati da menjaju pasoše i tu promenu plate?

Zašto je odrednica „srpsko" promenjena u „državljanin Republike Srbije", saznajte od podneva u „202 povoda''. Pripremila Ružica Zorkić Radičević.

Stajalište „Trg Slavija'' na liniji A1 (Trg Slavija-Aerodrom „Nikola Tesla") od 1. februara je izmešteno u Ulicu Kralja Milutina. Nakon rekonstrukcije Trga Slavija i definisanja novog režima saobraćaja, pored proširenja kapaciteta, raspodele saobraćajnih tokova, usmeravanja pešačkih tokova van zone kružnog toka, izvršeno je i izmeštanje postojećih autobuskih stajališta iz kružnog toka na novu poziciju u prilaznim saobraćajnicama. Detaljnije o ovoj promeni čućemo od reporterke Vanje Savić.

Istraživanje Nacionalnog instituta za zdravlje u Vašingtonu objavljeno krajem prošle godine ukazuje na zdravstvene probleme koji nastaju kada dugo boravimo ispred računara. Pokazalo se da su se ispitanici najviše žalili na zamućeni vid. O sindromu kompjuterskog oka i o savetima lekara saznajte u rubrici „Da si živ i zdrav" koju je pripremila Vanja Stamenković.

Ivan Paunić, košarkaš koji sa državnim timom Srbije ima srebro sa Evropskog prvenstva u Poljskoj i zlato sa Univerzijade u Beogradu 2009. godine, za rubriku „Mnogo smo najjači", prisetio se zašto je počeo da trenira košarku, šta za njega znači biti na postolju i šta je bila prekretnica u njegovoj karijeri. Priču je pripremila Vanja Savić.

U rubrici „Pazi, svira se" Vladimira Todorovića najavljujemo koncerte koji nas očekuju večeras. Grupa „Ateist Rep” nastupa prvi put u Beočinu, dok u Beograd premijerno stiže američki sastav „The Myrrors”! S druge strane, u Novom Sadu nas očekuje repriza Rok opere koja je oduševila sve prisutne na premijeri, a najavićemo i nastup bosansko-hercegovačke atrakcije „Mostar sevdah rijunjon'' koji će održati koncert 14. februara u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine!

Voditelj: Miloš Popović

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи