Svaštara

Milan Božić, sekretar Skijaškog saveza Srbije u 202 povoda

Za desetak dana počinju „Zimske olimpijske igre" u Južnoj Koreji. Od naših predstavnika se ne očekuju naročiti rezultati, što međutim, nije razlog da o njima ne govorimo. Iznenađenja su uvek moguća pa ćemo malo da se bavimo predviđanjima a malo naravno bodrenjem naših reprezentativaca. U današnjoj emisiji gost nam je Milan Božić, generalni sekretar skijaškog saveza Srbije. Sa gostom razgovara kolega Dejan Bulajić.

„Ugostiteljsko-turistička škola" u Vrnjačkoj banji, u kojoj nastavu pohađa 760 učenika, rasadnik je talentovanih i uspešnih. Sa prestižnog međunarodnog nadmetanja u Strumici u konkurenciji od 1000 profesionalnih kuvara i studenata kulinarstva, doneli su 10 priznanja, četiri zlatne, dve srebrne i četiri bronzane medalje. Ove nagrade dodali su na dugačak spisak priznanja sa brojnih evropskih takmičenja. Zato su oni danas gosti u našoj rubrici „Ambasador Srbije", a kroz razgovor sa direktorkom škole Jelenom Čeperković predstavlja nam ih Olivera Perić.

Sajam suvomesnatih proizvoda „Pršutijada 2018." održaće se u periodu od 2. do 4. februara u porti crkve Sv. Proroka Ilije u Mačkatu. „Pršutijada" po svojoj masovnosti i geografskom poreklu posetilaca, ulazi u red nacionalnih manifestacija. Po svom sadržaju je privredna manifestacija, ali zbog toga što se izlaže nešto karakteristično za gastronomiju ovog kraja, donekle i etnografska. Prateći program čine predavanja iz oblasti ruralnog razvoja i kulturno-umetnički program. Više o svim programima posle 13 časova.

Da li ste probali „burek-sarmu"? Posle originalnih spojeva, poput bureka sa eurokremom i plazmom, sa pečenim paprikama i fetom ili sa ćevapima, pojavio se i ovaj novi, jedinstveni specijalitet. Veoma brzo je postao zaštitni znak jedne pekare u Zaplanjskoj ulici na Voždovcu. Mala pekara, a u njoj velika misterija. Burek sarma je u ponudi od početka godine i polako, ali sigurno postaje omiljeno jelo mnogim Beograđanima. Pa čak baca u drugi plan tradicionalni burek sa sirom, mesom ili prazan. Više o ovoj đakoniji priča nam koleginica Ksenija Radović.

U rubrici „Top potop" poznati sastavljaju svoje liste na razne teme koje biraju sami. A ponekad, teme izaberu njih! Tako je i ovog puta. Slobodan Stefanović, prvak Pozorišta na Terazijama, odlučio je da slušaocima Dvestadvojke predstavi listu svojih omiljenih stvari. Najveća ljubav mu je pozorište, zatim kulinarstvo, a voli i da peva po ceo dan. Zabeležila Ljiljana Obradović.

„Beograd - grad koji nikad ne spava!" - jedan je od slogana kojim se prestonica Srbije može tačno opisati. Čini se da se u Beogradu noćni život odvija svih sedam dana u nedelji. To posebno godi strancima koji ga često nazivaju evropskim Las Vegasom ili balkanskim Amsterdamom. O fenomenu noćnog života Beograda priča nam, u rubrici „Moda 202", koleginica Olivera Perić.

Da li ste čuli za Kineskinju koja doji majmune koje njen suprug dresira, jer se pokazalo da tako mnogo brže uče? Pitamo se šta bi radila da joj muž radi nešto drugo, recimo obučava vojnike u kasarni? A za to da bivši nemački kancelar Šreder ulazi po peti put u bračnu luku? Izgleda da mu bračni mandati idu bolje od političkih. Ako želite da shvatite u čemu je „Kvaka 202", poslušajte rubriku našeg kolege Dragutina Rokvića.

Voditelj: Miodrag Stošić

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи