Povišen ton

U Srbiji nestaju kultne kafane, kultni bioskopi a nestaju i kultne knjižare i to više nije nikakva novost.

U opticaju je i podatak da u dvadesetak gradova u Srbiji uopšte ne postoji knjižara, na mestima gde su nekada bile knjižare niču kafići, pekare, parfimerije, banke a ako knjižara i postoji onda ona najčešće liči na prodavnicu u kojoj možete naći školski pribor, suvenire, poklone, papirnu galanteriju i poneku knjigu.

Nekada kultne knjižare koje su pored prodaje knjiga, okupljale i motivisale generacije mladih čitalaca, usmeravale javno mišljenje očigledno su otišle u istoriju a danas se više neguje kupac nego čitalac.

O nestajanju knjižara, o tome kako se snalazimo da dođemo do knjige, koje knjige uopšte čitamo i da li smo postali potrošači koji traže medijski preporučene „brze knjige" ali i o tome da li je stanje knjižara odraz stanja u društvu razgovaramo sa Zoranom Hamovićem, glavnim urednikom i direktorom izdavačke kuće Klio i Aleksandrom Drakulićem, osnivačem i vlasnikom "Knjizara.com" , prve srpske Internet knjižare.
Predstavnicima lokalnih samouprava u Srbiji predstavljen je portal „Bezbednost saobraćaja" koji na jednom mestu sažima sve podatke o saobraćajnim nesrećama kao i o stanju puteva do najmanjeg naselja u Srbiji. Šta omogućava portal i kakav pomak u unapređenju bezbednosti u svojim sredinama gradovi i opštine mogu da postignu digitalizacijom podataka o saobraćaju saznaćemo u drugom satu emisije.

Na današnji dan 1878. godine Vranje je oslobođeno od Turaka, ovaj dan je i Dan grada Vranja a i povod da tom jubileju posvetimo rubriku „Datum, vreme, mesto".

Emisiju uređuje i vodi Ivana Vesić.

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво