Svaštara

Koliko smo ekološki pismeni?

Nedavno je obeležen Svetski dan obrazovanja o zaštiti životne sredine. U Srbiji se na tom polju, već duže vreme posebno angažuje WWF - Svetski fond za zaštitu prirode, koji širom naše zemlje organizuje Akademije za prirodu. Gost „202 povoda" je Goran Sekulić, zadužen za javne politike WWF programa u našoj zemlji, sa kojim razgovara Ružica Vrhovac. Povod više za ovaj razgovor su tri nedavno otkrivene lokacije, na kojima je tajno skladišten otrovni otpad, na teritoriji Vojvodine. Svakako dovoljan razlog, da se zapitamo da li smo i koliko ekološki pismeni?

Do 2. februara OŠ „Aleksa Šantić" je domaćin deci iz Kine, koja dolaze iz Dečjeg kulturnog centra u Pekingu. Gosti su učestvovali u priredbi povodom školske slave „Sveti Sava", a pošto je tu i proslava kineske Nove godine, deca su angažovana u pripremi posebnog programa. O kakvom programu je reč i kakva je atmosfera u školi, saznaćemo od naše reporterke Milice Đilas.

U Sloveniji je počeo Evropski šampionat u futsalu. Selektor naše reprezentacije Goran Ivančić slušaocima Dvestadvojke otkriva neke od momenata u svom sportskom sazrevanju. Rubriku „Mnogo smo najjači" pripremila je Biljana Šujdović.

Sigurno su vam mama ili baka, dok ste bili prehlađeni, savetovale da pojedete makar malo tople supe da bi vam bilo bolje. Sledeći put ne odbijajte, jer su naučnici ustanovili da nekoliko kašika ukusne supice zaista može da pomogne. O lekovitosti supe u rubrici „Da si živ i zdrav" govori Vesna Parezanović Aleksić.

„Kvaka" se danas bavi rezultatima do kojih su došli danski naučnici u vezi sa muško-ženskim odnosima, dostignućima svetskih i naših biologa, kao i snimcima sa interneta koji privlače veliku pažnju. Autor je Dragutin Rokvić.

Iz današnjeg sadržaja izdvajamo i najavu koncerta grupe „Samostalni referenti", koja 9. februara slave svoj 22. rođendan.

Voditelj: Dušica Mijatović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво