Ars, Artifex

Intervju: Ruben Estlund, reditelj

Potencijalni ovogodišnji Oskarovac, dobitnik Zlatne palme u Kanu za film „Skver", švedski reditelj Ruben Estlund u intervjuu Jeleni Knežević govorio je o svojim filmovima, o „teroru političke korektnosti" o kome u njima govori, o savremenom muškarcu kao centralnoj figuri svojih ostvarenja, o tome šta ga u savremenom svetu provocira na dobar i loš način. Film „Skver", koji je svetska kritika ocenila najvećom ocenom, gledaćemo na predstojećem FEST-u.
Sutra će u Zvezdara teatru premijerno biti izvedena predstava „Korešpondencija" po tekstu Borislava Pekića, a u režiji Gorčina Stojanovića. O komadu čiji je tekst aktuelan i danas za emisiju govori reditelj i glavni glumac Branislav Lečić u rubrici Sonje Todorović Šegrt.
Još jedna premijera čini sadržaj današnje emisije. Mocartova opera Don Đovani je od večeras na repertoaru Madlenijanuma, a rezultat je saradnje sa Narodnim pozorištem u Beogradu i to je prva koprodukcija jedina dva operska teatra u glavnom gradu.

Kroz emisiju vodi Jelena Knežević.

Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво