Ars, Artifex

Intervju: Ruben Estlund, reditelj

Potencijalni ovogodišnji Oskarovac, dobitnik Zlatne palme u Kanu za film „Skver", švedski reditelj Ruben Estlund u intervjuu Jeleni Knežević govorio je o svojim filmovima, o „teroru političke korektnosti" o kome u njima govori, o savremenom muškarcu kao centralnoj figuri svojih ostvarenja, o tome šta ga u savremenom svetu provocira na dobar i loš način. Film „Skver", koji je svetska kritika ocenila najvećom ocenom, gledaćemo na predstojećem FEST-u.
Sutra će u Zvezdara teatru premijerno biti izvedena predstava „Korešpondencija" po tekstu Borislava Pekića, a u režiji Gorčina Stojanovića. O komadu čiji je tekst aktuelan i danas za emisiju govori reditelj i glavni glumac Branislav Lečić u rubrici Sonje Todorović Šegrt.
Još jedna premijera čini sadržaj današnje emisije. Mocartova opera Don Đovani je od večeras na repertoaru Madlenijanuma, a rezultat je saradnje sa Narodnim pozorištem u Beogradu i to je prva koprodukcija jedina dva operska teatra u glavnom gradu.

Kroz emisiju vodi Jelena Knežević.

broj komentara 0 pošalji komentar
Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Beograd 202

Ars, artifex najavljuje, prati, komentariše ars/umetnost i artifex/umetnika. Brzo, kratko, kritički - da budete u toku. Emisiju uređuje Aleksandra Glovacki. [ detaljnije ]