Svaštara

Srđan Marjanović u 202 povoda

U goste nam danas dolazi muzičar Srđan Marjanović. Posle više decenija na domaćoj muzičkoj sceni i diskografski vrlo bogate karijere, vreme je da se oproba u još jednoj ulozi. Srđan će zajedno sa mladim crnogorskim kolegom, Emilom Fetahovićem, učestvovati na ovogodišnjem izboru za našeg predstavnika na „Eurosongu". Pored pomenutog, ima još povoda za Srđanovo gostovanje tačno u podne. Razgovor vodi koleginica Ružica Vrhovac.

Otvorena je prva, velika hala na beogradskoj Veletržnici. U pitanju je zatvoreni objekat, gde se kupuje i prodaje voće i povrće, i ima 10.400 kvadratnih metara. Ovo zdanje na nekadašnjem Kvantašu urađeno je po najstrožim standardima - prodajni i skladišni prostor imaju centralnu klimu, a tu je i postrojenje za kalibrisanje i pakovanje robe. Detaljnije o tome priča nam koleginica Milica Đilas.

Momčilo Vukotić je legenda „Partizana", kojeg poštuju svi ljubitelji fudbalske lopte. U dugom periodu je, kao napadač, predvodio crno-bele, a kasnije se isticao i kao kvalitetan trener. Danas sa strane posmatra fudbalska zbivanja i priseća se nekih dragih utisaka. Za rubriku „Mnogo smo najjači" sa njim je razgovarao kolega Dejan Bulajić.

Televizor je, od svog pojavljivanja, stalni, nezvanični bejbisiter, u celom svetu. Kada bismo izračunali koliki nam je deo života otišao na boravak ispred „magične kutije", bili bismo jako iznenađeni ali nam ne bi bilo žao. Pogotovo ako bi neko snimio film o tome. Ipak, čini se da je TV program nekada bio pažljivije proizvođen i da se deci poklanjala veća pažnja. Generacije koje su odrastale poslednjih decenija dvadesetog veka imale su manje TV kanala ali mnogo bogatiji dečiji program. Današnja deca, u nedostatku kvalitetnog dečijeg programa gledaju razne TV sadržaje koje prave ljudi koji su podetinjili ili bi da od nas odraslih prave malu decu. Fenomen dečijeg programa tema je današnje rubrike „Veliki bljak", Miodraga Stošića.

Kiselost i alkalnost organizma su vrednosti kojima moramo da se bavimo ukoliko želimo da budemo zdravi. One se mere pomoću „ph" vrednosti. Sve ispod 7 ph vrednosti je kiselo, a sve iznad toga se smatra alkalnom vrednošću. Naša tela su na bazi vode, tako da samim tim ph vrednost vode ima veliki uticaj na naše zdravlje. U rubrici „Da si živ i zdrav" nudimo vam ideju kako da napravite alkalnu vodu, napitak koji ojačava vaš imunitet. Pripremila Milena Milićević.

Voditelj: Miodrag Stošić

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи