Ars, Artifex

Predstava „Narodna drama” autorke Olge Dimitrijević, u režiji Bobana Skerlića sutra će premijerno biti odigrana na sceni Sarajevskog ratnog teatra (SARTR).

Komad govori o ljubavi i slobodi - temama koje se tiču svih - a činjenica da je radnja smeštena u selo bila je posebno umetnički provokativna o čemu saznajemo u prilogu Jelene Knežević.

Srbiju će na 16. Međunarodnoj izložbi arhitekture u Veneciji predstavljati projekat „Slobodna škola je slobodan prostor", autorskog tima koji čine Branko Stanojević, Milena Strahinović, Nikola Đekić i Milutin Komanović. Ovim radom se pokreću mnoga pitanja koja u svom aktivističkom pristupu mogu da pomognu rađanju novih sloboda i novih slobodnih prostora, a sama izložba ima budućnost i uticaj i nakon svog trajanja u Paviljonu Srbije na Bijenalu u Veneciji čime dobija na svojoj atraktivnosti i značaju. Autorka priloga je Dejana Jočović.

Svetlana Mladenović pripremila je priču o nedavno preminulom uglednom novinaru, piscu i reditelju Predragu Luciću. Bio je jedan od osnivača satiričko-političkog lista „Feral Tribjuna”. Bio je bio izuzetno cenjen i priznat kao „novinar bez mrlje”, a mnogi su njegov novinarski izraz opisivali rečju - sloboda.

Kroz emisiju vodi Petar Protić.

Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво