Svaštara

„Velika nagrada Ivo Andrić” – Bori Đorđeviću

Pesnik i roker Bora Đorđević ovogodišnji je dobitnik „Velike nagrade Ivo Andrić”, Andrićevog instituta iz Višegrada. Nagrada će biti dodeljena treći put, a Đorđeviću je pripala za knjigu godine - zbirka poezije „Pusto ostrvo”.

Priznanje će mu biti uručeno u Andrićgradu, 27. januara, najavio je reditelj Emir Kusturica, direktor Instituta. Danas će se Bora Đorđević, uključiti u naš program.

U poslednje vreme uočen je trend povratka automobila sa plinskog na benzinski pogon, jer neki vlasnici takvih vozila smatraju da se to više ne isplati. Šta se više isplati - gas ili benzin i koliko košta promena pogonskog goriva za kola, čućete u rubrici „202 povoda", koju je pripremio Slobodan Igrutinović.

Na nedavno održanom Svetskom prvenstvu u hokeju na ledu za igrače do 20 godina, Srbija je osvojila srebrnu medalju pod vođstvom trenera Freda Perouna, a uz stručnu asistenciju pomoćnog trenera Nikole Glavonjića. Nikola je svoje prve korake na ledu napravio pre više od 18 godina, iz čiste znatiželje, da bi se zahvaljujući hokeju opredelio da studira u Finskoj. Sada radi kao trener u Mađarskoj. O svojoj karijeri Nikola Glavonjić govori za rubriku „Mnogo smo najjači". Pripremila Vanja Savić.

Vanja Savić će danas biti i reporter. Posetiće divlju deponiju između ulica Arčibalda Rajsa i Miloja Zakića u naselju Filmski grad. Tamo su počeli radovi na uklanjanju smeća i uređenju oko tri hektara zapuštene zelene površine. Planirano je da tokom uređenja deponije budu uklonjeni šut, otpad i rastinje do privođenja nameni ove površine. Kako kažu nadležni, ovo je samo početak uklanjanja deponija širom opštine Čukarica, na koje ukazuju žitelji ove beogradske opštine.

Pozivamo vas i na koncerte: u Beogradu večeras svira Sirova koža, u Kragujevcu po prvi put dolazi Balašević tribjut bend, u Nišu je Igralom, a u Novom Sadu Elvis J. Kurtović. Šta još ima od koncerata u petak, otkrivamo vam u rubrici Vladimira Todorovića „Pazi, svira se".

Donosimo i vesti iz kulture i sporta, Lepe vesti i preporuke za zdrav život. Kažu da je alergija na zimu najrasprostranjenija bolest koja se javlja u ovo doba godine. Čak 75 odsto ljudi starijih od 30 godina pati od ovog neprijatnog oboljenja koje prate svi karakteristični simptomi uobičajenih alergija. Pripremila Dejana Jočović.

Voditelj: Miloš Popović

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи