Povišen ton

Šta su negativne stvari u procesu konkurisanja za posao, prema mišljenju kandidata?

I protekle godine su kandidati koji putem sajta za zapošljavanje Infostud konkurišu za posao, u okviru obimnog istraživanja „Oceni put do posla" dali svoj sud o načinu na koji su poslodavci organizovali proces selekcije i regrutacije u svojim kompanijama.
Tom prilikom je bodovan način na koji je kompanija zakazala intervju, kvalitet dobijenih informacija o radnom mestu, brzina završetka procesa selekcije, kao i obaveštavanje o ishodu konkursa. Način na koji je kompanija zakazala test ili intervju ostaje među najbolje ocenjenim aspektima u procesu selekcije, dok je ocena za obaveštavanje kandidata o ishodu konkursa za posao bila najniža. O detaljima istraživanja govoriće Miloš Turinski ispred sajta Infostud, kao i o tome da li negativne rezultate predočavaju poslodavcima i daju im preporuke za bolji odnos i komunikaciju sa kandidatima. Šta kaže zakon o radu u vezi sa dobrom poslovnom praksom, a šta je ostavljeno samoregulisanju u okviru zahteva tržišta, kao i kako možda napraviti celovitiji i bolji sistem informisanja poslodavaca sa negativnim koliko i pozitivnim efektima njihovog načina rada, pričaće predsednik Unije poslodavaca Srbije, Nebojša Atanacković.
Proslavljeni violinista Stefan Milenković rođen je na današnji datum 1977. godine, a njegovom liku i delu posvećujemo rubriku „Datum, vreme, mesto", u drugom satu emisije. Iza 15 časova najavljujemo i Festival epske fantastike koji će se uz zabavan program, društvene igre, tribine i maskiranje održati predstojećeg vikenda, 27. i 28. januara u Domu omladine Beograda.
Voditelj: Kruna Pintarić

broj komentara 0 pošalji komentar
Povišen ton Povišen ton

Autor:
Beograd 202

Od ponedeljka do četvrtka otvaramo teme koje nas muče i bole, one o kojima izbegavamo da razgovaramo ali i one o kojima razgovaramo povišenim tonom. [ detaljnije ]