Ustanak

Novi dan valja početi dobrom muzikom i važnim informacijama.

Novi dan pun raznolikih izazova započećemo sjajnom muzikom začinjenom informacijama koje će vam biti od velike koristi.

Crtica 202 ovoga jutra postavlja pitanje koje je u vezi sa poštovanjem propisa i zakona. Umemo li uvek da nađemo „rupu"?

Sportske vesti sa terena na kojima se bore naši sportisti preneće nam novinarka Vanja Savić.

Minival ili - grafiti preneće vaše duhovite misli, ali i aforizme uglednih autora kojima ćemo vam za trenutak ulepšati početak dana. Pripremio Darko Kocjan.

U rubrici „Mnogo smo najjači” predstaviće nam se Milorad Krivokapić, svojevremeno najbolji svetski vaterpolo golman. Potom se dugo isticao kao odličan trener, a u poslednjih nekoliko godina je predsednik Vaterpolo saveza Srbije. Za „Mnogo smo najjači" sa njim je razgovarao Dejan Bulajić.

Kakvo je vreme, a kako je na putevima, da li dinar jača u odnosu na evro, kakva je bioprognoza, pitanja su na koja ćemo kao i svakog jutra pronaći odgovore.

Naša slušateljka iz Novog Sada pitala je da li svoje dete mora da upiše u školu kojoj teritorijalno pripada mestom stanovanja, ili ima pravo da zahteva upis u drugu, željenu, jer svoje dete ove godine treba da upiše u prvi razred. Odgovore na ova pitanja potražila je Slađana Savić, a čućemo ih u rubrici „Slušaoci reporteri".

Tu su i aktuelne vesti na svaka tri minuta do punog sata ili STOP TELEKS 202, zatim Servis 202 u tridesetom minutu svakog sata emisije, kao i domaća štampa koju ćemo listati umesto vas i odabrati jedan zanimljiv tekst.

„Kvaka 202” Dragutina Rokvića beleži jutros: Petogodišnjoj Bruk Evans majka daje sedam dolara nedeljno, pa joj od toga uzima za kiriju i hranu 5 dolara, i uplaćuje ih na poseban račun kojim će devojčica moći da raspolaže kad postane punoletna. Ostaje sporno koliko je ova finasijska pedagogija ispravna, ali u dalekoj budućnosti, Bruk bi mogla biti model idealne babe u Srbiji. Samo što bi dva dolara davala unucima, a pet bi uzela država.

Centar za pozitivan razvoj dece i omladine Beograd organizuje Školu komunikacije i Školu emocija, koje će se realizovati tokom januara i februara, a za koje su prijave za učesnike u toku. O tome će nas izvestiti Lidija Bukvić koja je ovoga jutra naš Glasnik 202.

Za sam kraj emisije spremili smo Vic na blic.

Ako želite nešto važno da nam saopštite za vas je rezervisan telefon u studiju 011-3249-202, ili SMS broj 064-0202-200 na koji možete poslati neku važnu informaciju po ceni obične poruke. Očekujemo da nas pronađete na Tviteru (@ustanak202) i Fejsbuku (Radio Beograd 202) i javite nešto važno, nešto od čega će korist imati svi koji nas osluškuju.

Urednik i voditelj: Dejan Grujić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво