Širom zatvorenih očiju

Gost: Petar Janjatović, rok novinar, kritičar i publicista

Prve kontakte sa novinarstvom imao u gimnaziji kao saradnik emisije Veče uz radio Prvog programa Radio Beograda. Od 1976. godine redovno je objavljivao tekstove u listovima: Zdravo, Džuboks, Rok, Start, Politikin zabavnik, NIN, Vreme, Duga...

Pripremao je i vodio muzičke radio i TV emisije, a bio je i umetnički direktor poslednjeg Omladinskog festivala u Subotici, 1990. godine. Autor je knjiga: „Drugom stranom-Almanah novog talasa u SFRJ”, (koautor), „Pesme bratstva & detinjstva”, „Ilustrovana Ju rok enciklopedija 1960-1997.”, „Ilustrovana eks-Ju rok enciklopedija 1960-2000.”, Eks-Ju rok enciklopedija 1960-2006.” i Eks-Ju rok enciklopedija 1960-2015.”.

U sasvim otvorenom razgovoru sa Tanjom Gajović govoriće o svojoj karijeri, uspesima i neuspesima, o poteškoćama u pisanju sada već kultne enciklopedije roka na prostorima nekadašnje Jugoslavije. Saznaćemo i kako je dolazio do najznačajnijih podataka, koliko je uspeo da ostane objektivan i čija priča iz knjige je na njega ostavila najjači utisak. Otkriće nam i zašto sebe smatra bivšim rok kritičarem.

Autor i voditelj: Tanja Gajović
Muzički urednik: Miloš Georgijević

Pridružite nam se i vi. Broj telefona na koji možete uputiti poruku je 064 0202 200, a mejl možete poslati na program202@gmail.com ili nam se pridružite na fejsbuku ili tviteru.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи