Svaštara

U naredna tri meseca neće biti naplaćivane stomatološke usluge u Domu zdravlja u Blacu.

Upravni odbor ove ustanove je doneo takvu odluku da bi se građanima pružila veća dostupnost resursima zdravstvenih ustanova i konkretno - poboljšalo zdravlje usta i desni.

Inače, ova zdravstvena ustanova koja je prošle godine proglašena za jednu od najboljih u Srbiji, ponovo je pokazala brigu za sve svoje sugrađane. Više o radu Doma zdravlja u Blacu, u poslednjem satu Svaštare.

U prvom satu emisije, naša reporterka Marina Zec nam se javlja iz Prihvatilišta za odrasla i stara lica u Kumodraškoj ulici, koje trenutno radi preko predviđenog kapaciteta. Proverićemo da li prihvatilište koje radi danonoćno i u kome trenutno boravi 137 korisnika, dok je kapacitet Ustanove 104 kreveta, pruža standardima utvrđen kvalitet usluga.

Bavimo se i fenomenološkim temama. U današnje vreme naziv „malograđanin” je prvenstveno karakterna osobina. To su osobe koje su, uglavnom, odrasle u gradu, ali njihov mentalni sklop funkcioniše po principu „šta će selo reći”. Ukratko, zadovoljava se forma, a sadržaj po pravilu pada u drugi plan. Ljudi takvog karaktera ništa ne rade zato što smatraju to ispravnim, već zato što žele da se pokažu pred onima do čijeg im je mišljenja stalo... Više o ovoj temi, u rubrici „Moda 202”, koleginica Olivera Perić.

Učenica trećeg razreda Gimnazije u Zrenjaninu Milica Jocić osvojila je titulu apsolutnog pobednika 15. Međunarodne Olimpijade iz ruskog jezika, održane krajem prošle godine u Moskvi. Takmičenje sa tradicijom dugom 45 godina organizovao je Državni institut ruskog jezika „Puškin”. O značaju koji Rusija pridaje ovom takmičenju dovoljno govori i prisustvo visokih državnika ove zemlje na otvaranju. U kategoriji učenika koji uče ruski kao strani jezik u kojoj se takmičila Jocićeva učestvovalo je 100 takmičara iz 30 zemalja. Milica Jocić je oduševila žiri znanjem ruskog jezika i zasluženo osvojila titulu. Kako je izgledalo takmičenje i kakve utiske naša predstavnica nosi iz ove zemlje - opširnije u rubrici „Gospodo, Ambasador Srbije”, koju je pripremila Slađana Savić.

Osim toga, biće reči i o muzici. „Ničim izazvan”, jedna od najpopularnijih domaćih grupa, nastupiće 14. februara u Domu omladine Beograda. Sastav koji je zasluženo osvojio MTV EMA nagradu za prošlu godinu, četvrti put zaredom organizuje koncert za Dan zaljubljenih. Kako je ovoj događaj postao tradicionalan i šta za ovogodišnji nastup pripremaju, reći će nam pevač grupe „Ničim izazvan”, Boris Bakalov.

Tokom emisije vas očekuje i „Kvaka 202”, satirični osvrt na stvarnost koja nas okružuje kolege Dragutina Rokvića, koji se danas bavi pitanjima finansijske pedagogije i međunarodnog dana zagrljaja, a čućemo i rubriku „Perino Pero” u kojoj vam nudimo odabrane humorističke fragmente iz kultnih emisija autora Petra Lazića. Prisećamo se bisera duhovitosti iz emisija koje smo voleli, kao što su: Indeksovo radio pozorište, Crno-beli svet, Bre 202, Crna rupa...

Voditelj: Miloš Popović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво