Svaštara

Registracija polovnih vozila u 202 povoda

Svako ko je doskora u Srbiji postao vlasnik polovnog vozila zna da „problematika” registrovanja tek tada počinje. Istraživanja pokazuju da, po sadašnjem sistemu, novi vlasnik polovnog vozila mora, u cilju registracije, da poseti čak četiri institucije i osam šaltera. Mnogo komplikovanije nego recimo u Francuskoj gde se sve završi na jednom šalteru i to sve za samo 7 evra. Pogađate, troškovi kod nas su nešto veći - iznose 122 evra. Zbog svega toga, Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu rešilo je da donese izmene zakona: to će biti tema rubrike „202 povoda”, koju je pripremio kolega Slobodan Igrutinović.

Mala matura nije još blizu ali pripreme su već počele. Zbirke zadataka iz maternjeg jezika, matematike i kombinovanog testa za pripremu đaka koji polažu malu maturu su odštampane i u prodaji su. Mogu se nabaviti u knjižarama „Prosvetnog pregleda”, „Službenog glasnika”, „Zavoda za udžbenike” i u drugim knjižarama širom Srbije ili pouzećem. Detljanije o tome, koleginica Milica Đilas.

Veselin Vujović, bivši jugoslovenski rukometaš, svoju ljubav prema sportu nastavlja kroz trenerski poziv. Kao igrač, osvajao je tri puta Ligu šampiona sa „Barselonom” i „Metaloplastikom”. Zlatnim medaljama se okitio na Svetskom prvenstvu 1986. godine i na Olimpijskim igrama 1984. Za rubriku „Mnogo smo najjači” sa gospodinom Vujovićem razgovala mr Biljana Šujdović.

Kada ste poslednji put bili u pozorištu a da napolju nije padala kiša? Prema poslednjim statistikama u pozorište redovno odlazi oko 5 procenata Beograđana. Sudeći po tome koliko u pozorištu radi glumaca, dekoratera, suflera, plesača, hostesa i ostalih, biće da tih 5 posto u stvari čine svi oni zaposleni u teatru. Da li je problem u ceni ulaznica ili možda u tome što je pozorište dobilo konkurenciju? Ne mislimo na televiziju ni film već na razne scene koje zatičemo ispred šaltera, u rijalitijima i u Skupštini. Da li klasično pozorište može da izdrži trku sa alternativnim pozorištima na svakom koraku - saznajte u rubrici „Veliki bljak” Miodraga Stošića.

Da li koristite ulja za kožu? Tokom zime koža nam je često suva i sklona flekama, tako da joj je potrebna dodatna vlažnost. Prolećni dani popravljaju stanje ali možemo nešto da uradimo i pre njih. Ulja za telo su definitivno preporuka broj jedan, jer je u pitanju nega kože tokom zime i to ne samo zato što dodatno osvežavaju i hidriraju kožu, već ujedno poboljšavaju i cirkulaciju. Čemu još ova ulja koriste priča nam, u rubrici „Da si živ i zdrav”, koleginica Milena Milićević.

Voditelj: Miodrag Stošić

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи