Svaštara

Radio-televizija Srbije, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Srbije, pokreće Nacionalnu kampanju „Rak je izlečiv“.

Planom Nacionalne kampanje „Rak je izlečiv" predviđeno je: kontinuirano i intenzivirano izveštavanje o borbi protiv malignih bolesti u vodećim programskim sadržajima medijskog sistema RTS-a, organizovanje tematskih javnih tribina i panel diskusija širom Srbije, zatim „RTS- ov karavan zdravlja", kao i nekoliko humanitarnih akcija. Ciljevi kampanje, koja će trajati godinu dana, su informisanje i edukacija građana Srbije o značaju prevencije, pravovremene dijagnostike i odgovarajuće terapije, kako bi kod što više pacijenata bolest bila otkrivena na vreme, a životi sačuvani. Tim povodom, danas će na Konferenciji za medije, u Kamenoj sali Radio Beograda, biti potpisan Memorandum o saradnji Javnog medijskog servisa i Ministarstva zdravlja na sprovođenju zajednički usvojenih zadataka i ciljeva ovog projekta. Više o ovoj temi saznajte od podneva u „202 povoda”.

Festival Egzit proglašen je najboljim festivalom Evrope, objavljeno je nedavno na dodeli Evropskih festivalskih nagrada u Holandiji. Egzit je odneo pobedu u glavnoj kategoriji, u konkurenciji 350 festivala iz više od 35 zemalja, glasovima publike i prema mišljenju žirija sastavljenog od ljudi iz svetske muzičke industrije. I ovogodišnje izdanje, nema sumnje, dodatno će doprineti pozitivnom imidžu koji Egzit ima širom sveta. Osmostruki dobitnik Gremi nagrade i naslednik muzičke legende i svog oca Boba Marlija Zigi Marli, jedan je od izvođača ovogodišnjeg Egzita. Pored njega, na novosadskom festivalu koji će biti održan od 12. do 15. jula, nastupiće i rok kantautorka Alis Merton i muzičar u usponu Džeks Džons. Koga ćemo još ove godine slušati i gledati i koje su nam novitete pripremili čućete u prvom popodnevnom satu naše emisije.

O muzici i koncertima - i u redovnoj rubrici Vladimira Todorovića „Pazi, svira se”. U novobeogradskoj Hali sportova večeras nas očekuje „Belgrade Metal Meeting” - prava destinacija za ljubitelje tvrđeg zvuka! Saznaćete i ko od srpskih muzičara večeras nastupa u Groningenu i Zagrebu, na tamošnjim festivalima.

U rubrici „Da si živ i zdrav”, Dejana Jočović nam donosi priču o povezanosti radnog okruženja i zdravlja. Što se duže zadržavate na poslu na kome vam užasan šef visi nad glavom, sve su vam veće šanse da se to negativno odrazi na vaše fizičko, ali i mentalno, zdravlje. Kako bi ostali zdravi i u dobroj formi, važan je i sport. Reprezentacija Srbije u karlingu do sad je zabeležila dve pobede na Evropskom prvenstvu u Švajcarskoj i osvojila bronzanu medalju u „C” grupi. Marko Stojanović, reprezentativac i predsednik Karling saveza Srbije, za rubriku „Mnogo smo najjači” govori o počecima karlinga u Srbiji. Sa njim je razgovarala Vanja Savić.

Parkiralište „Viška”, koje je bilo privremeno zatvoreno zbog rekonstrukcije trga u Viškoj ulici, počelo je sa radom. Na tom parkiralištu korisnicima su na raspolaganju 44 parking mesta, od kojih je jedno namenjeno parkiranju osoba sa invaliditetom. Za razliku od dosadašnjeg sistema naplate, plaćanje će se sada obavljati pre preuzimanja vozila, što će ubrzati izlazak sa parkinga. Kako sada parkiralište izgleda i da li sve funkcioniše proveriće naš reporter Petar Protić.

Voditelj: Miloš Popović

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи