Svaštara

Selektor futsal reprezentacije Srbije u 202 povoda

Goran Ivančić, selektor futsal reprezentacije Srbije, danas je gost „Dvestadvojke”. Naši reprezentativci u nedelju kreću u Hrvatsku na poslednji deo prirema, dok 30. januara u Ljubljani protiv domaćina Slovenije, otvaraju Evropsko prvenstvo u futsalu. Pričamo o ambicijama, željama ali i realnim mogućnostima, jer su pored ove dve selekcije u grupi veoma jaki i Italijani. Sa gostom u rubrici „202 povoda” razgovara kolega Milovan Vukićević.

Viteško plivanje za Bogojavljenski krst, u organizaciji „Kraljevskog reda vitezova” održaće se, treću godinu zaredom, kod Kule Nebojša na Beogradskoj tvrđavi. Ova manifestacija će biti propraćena bogatim viteško-sportskim i umetničkim programom, a sve u cilju obeležavanja jednog od najvećih hrišćansih praznika. Više o tome - koleginica Ksenija Radović.

Plivanje za časni krst biće organizovano i na Bečmenskom jezeru - ribnjaku. Između ostalih, za Časni Krst će plivati i Duško Sretenović (slepa osoba), Rajko Zdjelar (sedamdesetogodišnjak), Slobodan Dedić (pliva 25-ti put) i Vladimir Broćeta (prošlogodišnji evropski juniorski šampion u kik boksu). Organizator manifestacije je Kulturni centar Surčin, uz podršku Gradske opštine Surčin i Javnog preduzeća za sport i rekreaciju Surčin i uz zahvalnost Hramu Svetog Save u Bečmenu i Svebor savezu Beograda. Detalje ćete čuti od predstavnice Kulturnog Centra Surčina, Sare Stanić Jovanović.

Oni koji poznaju Stevana Aleksića, scenografa i vanrednog profesora na Fakultetu za umetnost i dizajn, poznaju i njegovu strast prema filmskim posterima. Iz svoje pozamašne kolekcije od preko 2.000 primeraka, u rubrici „Top potop” izdvojio je listu filmskih plakata. Pripremila koleginica Ksenija Radović.

Andrej Vasiljević je srpski fotograf koji živi i radi u Kini i predaje na odseku vizuelnih umetnosti na Univerzitetu u Handžou. Po svom obrazovanju je diplomirani grafički dizajner koji već godinama uspešno kombinuje klasičnu i primenjenu umetnost. O brojnim izložbama i međunarodnim priznanjima pričaće nam u rubrici „Ambasador Srbije” koju je pripremio kolega Marko Miranović.

Ako ste mislili da se kod nas mnogo pije, varate se. Ili bar tako govore rezultati istraživanja agencije „Ipsos”, po kojima najviše piju Belgijanci. Rusi su na devetom mestu a mi tek na dvanaestom. Da kulturološke razlike nisu tako jednostavne govori i slučaj posete japanskog premijera koji se začudio zašto kod nas nema dovoljno aparata na ulicama. Sve ostalo mu je izgleda normalno, a da li je zaista tako poslušajte u rubrici „Kvaka”, kolege Dragutina Rokvića.

Sa kim se poredite? U odnosu na koga želite da budete bolji? Psihoanalitičari smatraju da je poređenje sa drugima sastavni deo formiranja ličnosti. Svojevrsni „motivacioni trening” za postizanje većeg uspeha i razvijanje naših potencijala do kraja. Ipak, mnogi ne znaju da povuku granicu pa im se čitav život pretvori u besmisleno utrkivanje sa čitavim svetom. O fenomenu upoređivanja sa drugima, u rubrici „Moda 202” priča nam koleginica Olivera Perić.

Voditelj: Miodrag Stošić

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара