Svaštara

Zašto se mala matura opet polaže po sistemu iz 2015. godine?

Prema najavama iz Ministarstva prosvete, mali maturanti će polagati ovogodišnji maturski ispit po novom ili bolje rečeno - starom sistemu, gde će se uspeh u školi bodovati sa 60 poena, a uspeh na završnom ispitu sa 40 poena. Zašto su prosvetari odlučili da se vrate na sistem koji se primenjivao od 2010. do 2015. godine, objasniće nam Vesna Nedeljković, pomoćnica ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Rubriku "202 povoda" je pripremio Slobodan Igrutinović.

Svečani program obeležavanja dana Biblioteke grada Beograda, je prilika da se dodele nagrade najboljim bibliotekarima i najboljim čitaocima. Ko će ove, 87. godine postojanja biblioteke poneti priznanje „Marija Ilić - Agapova”, a ko „Čitalac godine”, saznaćete od naše reporteke Vanje Savić.

Dragan Jović je za sobom ostavio izuzetno uspešnu godinu. Takmičari iz njegovog kluba su osvojili pregršt medalja, a on sam je proglašen za najboljeg tekvondo trenera na svetu. Za slušaoce Dvestadvojke, priseća se prvih susreta sa sportom i životnih iskustava, koja su iz toga proistekla. Autor današnjeg izdanja „Mnogo smo najjači” je Dejan Bulajić.

Muzički festival Eurosonic Noorderslag, u Groningenu, počinje danas i trajaće do 20. januara. Atmosferu sa ovog važnog festivala za otkrivanje novih muzičkih zvezda, preneće nam koleginica Katarina Epštajn.

Ove godine u gradovima nije bilo mnogo snega, ali je za zimske radosti bilo prilika. Zima tek stiže, pa će sigurno biti još šansi za grudvanje, pravljenje Sneška i sankanje. Koliko god godina imali, verovatno ste bar jednom pali u iskušenje da jedete sneg. Istina, zna da bude zabavno, ali i štetno. Danas vam dajemo razloge zašto to ne bi trebalo da činite. "Da si živ i zdrav" pripremila je Vesna Parezanović Aleksić.

Na Tajlandu vlasti planiraju da pijane vozače kažnjavaju radom u bolničkoj mrtvačnici, sa idejom da će ostati strah, da i sami ne završe na tom mestu. Logiku naših vozača tumači Dragutin Rokvić u satiričnoj rubrici „Kvaka”.

Voditelj je Dušica Mijatović.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи