Širom zatvorenih očiju - Samo srcem se dobro vidi

„Ja Vas krstim vodom ali onaj što ide za mnom jači je od mene... On će da vas krsti Duhom Svetim i Ognjem" reči su Svetog Jovana.

Sabor Svetoga Jovana Krstitelja - Jovandan, jedan od praznika posvećenih svetitelju i proroku koji je najavio dolazak Spasitelja i krstio ga na reci Jordan.
Proslavlja se 20. januara, u svim hramovima Srpske pravoslavne crkve. Po broju svečara, Jovandan ili Jovanjdan je četvrta slava u Srbiji.
Prema predanju, mnogi su mislili da je Jovan obećani mesija ali je on prepoznavši Isusa, kada je slušao njegove prve javne propovedi, rekao: „To je jagnje Božije koje uze na sebe grehe sveta." Poznat je i kao Jovan Preteča, pošto se za njega kao najbližeg sledbenika i bliskog rođaka Isusa Hrista vezuje početak misije spasitelja i početak hrišćanske propovedi.
Među ličnostima jevanđelskim koje okružuju Spasitelja, ličnost Jovana Krstitelja zauzima posebno mesto, kako po svom čudesnom dolasku na svet i načinu života, tako i po svom tragičnom izlasku iz svoga života. On je bio takve moralne čistote da se pre mogao nazvati anđelom nego smrtnim čovekom, a jedini je od svih proroka koji je svetu mogao i rukom pokazati onoga koga je prorokovao.
(Jevanđenje po Mateju, glava 3., i Marku, glava 2.)

I u ovoj noći družićemo se uz vatromet opuštajućih i zanimljivih tema: Sveti Jovan; Smernost, Sećanja, Poštenje, Pravda, Uspeh, Sreća, Savest; Priča o Velikanu Branku Miljkoviću ili Uzalud je budim ili Ubi me prejaka reč! Možete li da odgonetnete čije su ove dve misli iz dva njegova književna dela: „Sve životinje su rođene jednake, ali su neke jednakije od drugih" i „Veliki brat te gleda!"...

Slušajte nas na FM 104,0 Megaherca i preko Interneta.

Link za slušanje našeg Radija: http://tinyurl.com/Beograd202

Kontakt: ++381 11 3249 202 * SMS: 064 0202 200*
Mejl: program202@gmail.com

Izbor muzike i produkcija: NENA OGNjENOVIĆ TRKULjA.
Autor, domaćin i voditelj: Luka Mijatović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво