Ars, Artifex

Danas počinje jedanaesti Međunarodni filmski i muzički festival „Kustendorf” a na Mećavnik stižu proslavljeni italijanski reditelj Paolo Sorentino i prošlogodišnji dobitnik Zlatne palme u Kanu, Šveđanin Ruben Estlund.

Kako je najavljeno fokus-tema festivala biće razmatranje budućnosti filma i da li je film pobegao iz dvorana na televiziju i tamo se razvija u novu formu - televizijske serije. Sa lica mesta javiće se naša novinarka Jelena Knežević.

Dejana Jočović vodi nas u Galerijski prostor KomBank Art hol na međunarodnu izložbu „Mini akt", a umetnici koji su ove godine odabrani dolaze iz Srbije, Hrvatske, Makedonije, Bugarske, Rusije, Nepala, Kine i Japana. To nije neobično s obzirom da nas je organizator - Udruženje umetnika i ljubitelja umetnosti „Široka staza" - naviklo na bogate i kulturno raznovrsne manifestacije. Inače, učesnici na konkursu su morali da se pridržavaju naslovne teme - mini akta i formata 19x19 centimetara.

Marina Zec izvešatava o izložbi koja je otvorena u okviru Spomen-zbirke Pavla Beljanskog pod nazivom „Priča o dvoje umetnika: Ljubica Cuca Sokić (1914-2009) i Bogdan Šuput (1914-1942)”. Postavka se nalazi u Maloj galeriji Doma Vojske Srbije u Beogradu i zamišljena kao omaž u čast dvoje umetnika, prikazujući njihove životne i stvaralačke paralele.

Kroz emisiju vodi Ljubica Krminac.

broj komentara 0 pošalji komentar
Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Beograd 202

Ars, artifex najavljuje, prati, komentariše ars/umetnost i artifex/umetnika. Brzo, kratko, kritički - da budete u toku. Emisiju uređuje Aleksandra Glovacki. [ detaljnije ]