Povišen ton

Bezbednost konzumiranja namirnica iz prodavnica i ugostiteljskih objekata – kakvo je sada stanje i šta može da se promeni i popravi?

Da li ste nekada doživeli da, recimo u redu u mesari, neko ispituje mesara o poreklu, deklaraciji i svežini mesa, a pritom i on i ostatak reda prevrću očima na „dosadnu" mušteriju? Atmosfera koja je stvorena time ne pokazuje razumevanje između potrošača i trgovaca, a u tom lancu važni su i dobavljači. Načelnik odeljenja veterinarske inspekcije Zoran Ivanović govoriće o najčešćim kršenjima pravilnika o ispravnosti namirnica i bezbednom čuvanju i poreklu, kako se određuje rok trajanja mesa, kao i kako biti oprezniji potrošač koji zna svoja prava. Predsednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije (NOPS) Goran Papović pričaće takođe o tome kako sve možemo da utičemo na što bezbednije konzumiranje kvarljivih namirnica, a neki od načina su veoma zanimljivi i, makar u Srbiji, tek u povoju.

Drugi sat emisije otvaramo rubrikom „Datum, vreme, mesto", posvećenoj svečanom otvaranju Hotela „Moskva", na današnji datum 1908. godine.
Iza 15 časova i o „omiljenoj zimskoj disciplini kad nema snega" - uživanju u čitanju. Besplatne radionice kreativnog pisanja i čitanja „Čarolija čitanja" održavaju se u čitaonici biblioteke „Laza Kostić" na Banovom Brdu tokom tri subote u januaru, za učenike viših razreda osnovne škole i za srednjoškolce. 

Voditelj: Kruna Pintarić

broj komentara 0 pošalji komentar
Povišen ton Povišen ton

Autor:
Beograd 202

Od ponedeljka do četvrtka otvaramo teme koje nas muče i bole, one o kojima izbegavamo da razgovaramo ali i one o kojima razgovaramo povišenim tonom. [ detaljnije ]