Svaštara

Muzičar i pisac Marko Šelić Marčelo, tradicionalno će proslaviti svoj rođendan koncertom s Napetim kvintetom, 20. januara u beogradskom klubu Elektropionir.

Kako je došlo do toga da ovaj događaj postane tradicionalan i šta nas sve na samom koncertu očekuje, saznaćemo od podneva u „202 povoda'', upravo od Marčela. Deo rubrike „202 povoda'' biće i sastav Zemlja gruva. Milovan Bošković, osnivač i producent Zemlje gruva, reći će nam nešto više o njihovom koncertu koji nas istog dana očekuje u zemunskom Festu.

Popusti uveliko traju i pravo vreme je da kupite proizvode koji su vam neophodni. Kažu da se u ovom trenutku isplati pazariti čak i zimsku odeću i obuću. Da li je to tako, kakva je ponuda u prodavnicama i da li su to stvarni popusti, proveriće naša reporterka Marina Zec.

U današnje, moderno doba, sve manje vremena imamo za slobodne aktivnosti. Čak i kada nam se ukaže prilika često se ne snađemo u dokolici, pa ne radimo ništa što bi nas ispunilo i obogatilo u duhovnom smislu. Psiholozi kažu da je slobodno vreme najbolje provoditi u prirodi, sa prijateljima, uz dobru knjigu ili bilo kakvu sportsku aktivnost. Detalje nam, u rubrici „Moda 202'', donosi Olivera Perić.

Dr Dragana Zgonjanin Bosić iz Centra za sudsku medicinu, toksikologiju i molekularnu genetiku Kliničkog centra Vojvodine, na nedavno održanom Međunarodnom Kongresu Društva za forenzičku genetiku u Seulu, uvrštena je među najbolje naučnike u oblasti forenzičke analize u 2017. godini. Jedan od pet njenih radova našao se među devet nagrađenih prestižnim priznanjem društva koje okuplja najistaknutije forenzičare sveta. Upravo zbog toga, najuspešnija srpska forenzičarka biće današnja heroina rubrike „Gospodo, ambasador Srbije''.

Jedna od zanimljivih priča koja vas očekuje u satiričnoj rubrici Dragutina Rovića „Kvaka 202'' je i povezanost australijskih i domaćih ptica grabljivica. Naime, ima mišljenja da širenju požara u Australiji doprinose i ptice grabljivice koje nose užarene grančice do mesta sa kojih žele da isteraju plen na čistinu. Htela - ne htela, ovo će morati da prihvati i naša policija kao objašnjenje za brojne nerešene slučajeve paljenja automobila. Nije to tako nelogično, ako su u pitanju kontroverzne ptice, jer one ne jure miševe, nego džipove...

Čućemo i rubriku „Perino Pero" u kojoj vam nudimo odabrane humorističke fragmente iz kultnih emisija autora Petra Lazića. Prisećamo se bisera duhovitosti iz emisija koje smo voleli, kao što su: Indeksovo radio pozorište, Crno-beli svet, Bre 202, Crna rupa...

Najavićemo i jubilarno 15. Međunarodno takmičenje solo pevača „Lazar Jovanović", jedno od najznačajnijih operskih takmičenja u ovom delu Evrope. Ovogodišnje jubilarno izdanje biće održano od 18. do 21. januara u Zadužbini Ilije M. Kolarca, uz najveći obim nagrada od osnivanja takmičenja do danas.

Voditelj: Miloš Popović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво