Povišen ton

Video snimak “Mama, molim te” u kojem mladić čestita sunarodnicima Badnje veče i Božić a onda zamoli majku da ispali nekoliko metaka iz pištolja postao je hit na internetu, izazvao buru reakcija i različita viđenja teme koju je dotakao.

Ubrzo su pored deljenja i komentara stigli i odgovori u vidu postavljanja sličnih sadržaja i pucanja iz vatrenog oružja a nakon toga i upozorenja da je ovakvo ponašanje kažnjivo i da Zakon o javnom redu i miru propisuje kazne za one koji ugrožavaju bezbednost pucanjem iz vatrenog oružja ili imitacije oružja. Ovo je povod da razgovaramo o tome kako video postaje viralan ali i ZAŠTO, koji su to snimci kod nas stekli ovakvu popularnost, šta su to dotakli i u kojoj meri kulturološki faktori određuju da li će post postati viralan? Nameće se i pitanje šta su sve ljudi spremni da urade zbog lajkova a sa druge strane i šta su sve spremni da postave na društvene mreže, da li su uvek svesni da je u pitanju javna platforma, šta čine i šta iz toga može da proizađe? Na ova pitanja ali i na jednako značajno šta smo dobili time što danas svako može da objavi snimak koji će videti i podeliti mnoštvo ljudi, kome to i šta znači i donosi, odgovore tražimo sa Daliborom Petrovićem, sociologom i blogerom Vladimirom Stankovićem, internet zajednici poznatijim kao DedaBor.
Izlagački program ULUS svake godine započinje izložbom dela svojih novih članova pa će tako biti i ove godine. Izložba "Novi članovi ULUS-a 2018" otvorena je u Umetničkom paviljonu "Cvijeta Zuzorić" i o njoj će nam u drugom satu emisije govoriti Olivera Vukotić, kustos.

U rubrici "Datum, vreme, mesto" slušaćete priču o prvom stalnom srpskom bioskopu, Grandu, otvorenom pre 110 godina, na mestu sadašnjeg Bezistana u centru Beograda.

Emisiju uređuje i vodi Ivana Vesić.

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се