Ars, Artifex

Počev od danas, kolekcija grafika ključnih američkih predstavnika pop arta - Endija Vorhola, Roja Lihtenštajna, Roberta Raušenberga, Džona Čemberlena, Džejmsa Rozenkvista i Toma Veselmana, biće predstavljena u okviru izložbe „American Pop Art” u Kući legata u Beogradu.

Dela ikona američkog pop arta su reprezentativni radovi nastali u periodu od 60-ih godina prošlog veka, kada su pop artisti dostigli vrhunac umetničkog izražavanja, pa sve do recentnih radova iz prve decenije 21. veka. Izložba je inspirisana svakodnevnim životom i postavljanjem trivijalnih motiva u umetničku formu, čime su pop art umetnici otvarali mnoga pitanja statusa, kao i pitanja koja se tiču odnosa savremenog života i savremene umetnosti, a aktuelna su i danas. Donosimo kroz razgovor sa Mihajlom Nestorovićem i Lazarom Vujićem koji su producirali izložbu.

U ciklusu Kritičari su izabrali - tradicionalnoj izložbi koja se kao recepcija kritičara savremene vizuelne umetnosti u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda, priređena je izložba posvećena Branku Vučićeviću. O tome nas informiše Marina Zec.

Kroz emisiju vodi Petar Protić.

broj komentara 0 pošalji komentar
Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Beograd 202

Ars, artifex najavljuje, prati, komentariše ars/umetnost i artifex/umetnika. Brzo, kratko, kritički - da budete u toku. Emisiju uređuje Aleksandra Glovacki. [ detaljnije ]