Vizija

Konkursi u kulturi

Ministarstvo kulture i informisanja je raspisalo konkurs za finansiranje ili sufinansiranje projekata iz oblasti digitalizacije kulturnog nasleđa i savremenog stvaralaštva u Srbiji u 2018. godini. Ulaganje u digitalizaciju postalo je prioritet resornog ministarstva još od trenutka kada je uz Srpsku akademiju nauka i umetnosti započet rad na velikom projektu digitalizacije kulturnog nasleđa u čitavoj zemlji. Šta novi konkurs znači i ko sve može da se prijavi govori Dejan Masliković, pomoćnik ministra za razvoj digitalne istraživačke infrastrukture u oblasti kulture i umetnosti.

"Gradovi u fokusu", je već tradicionalni konkurs istog ministarstva, kojim se lokalnim samoupravama pruža prilika da u značajnoj meri unaprede rad institucija kulture i tako utiču na poboljšanje kvaliteta života u lokalnim zajednicama. U protekle dve godine na ovim konkursima je podržano 16 projekata y isto toliko gradova, a to su Novi Bečej, Kikinda, Zrenjanin, Kragujevac, Užice, Vranje, Kraljevo, Bela Palanka, Mionica, Trstenik i Kučevo. Kako se prijavljuje za ovaj konkurs i dolazi "u fokus" otkriva nam Đorđijana Jovanović, samostalni savetnik u sektoru za savremeno stvaralaštvo i kreativne industrije.

Autorka priloga je Marina Zec, a voditelj emisije je Petar Protić.

Визија Визија

Autor:
Београд 202

Социо-културолошки магазин, који прати савремене друштвене феномене. Емисију уређују мр Љубица Крминац (култура) и Александра Гловацки (уметност). [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво