Svaštara

Kvačice na registracijama u 202 povoda

Kako se od nove godine registruju vozila koja na svojim tablicama imaju takozvane „dijakritičke znake", tj. narodski rečeno „slova sa kvačicama": Č;Ć;Ž,Š i latinična slova Y i W (vaj i dabl ju)? Proces registrovanja automobila je nešto što želimo da završimo što brže možemo, a da li će nova procedura vezana za kvačice pojednostaviti proces ili ga iskomplikovati, pokušaće da vam razjasni kolega Slobodan Igrutinović, u rubrici „202 povoda".

U okviru JP SC „Olimp - Zvezdara" priređena je manifestacija otvaranja klizališta za ovu zimsku sezonu, bez obzira na vremenske prilike. Organizatori su predstavili različite sportove na ledu: graciozno umetničko klizanje - članice Klizačkog kluba „Mladost Beograd", atraktivno brzo klizanje - članovi Klizačko-rolerskog kluba „Introlajn", dok su pioniri Hokejaškog kluba „Crvena zvezda" odigrali revijalnu utakmicu za posetioce. Klizalište je počelo da radi, i radiće svakodnevno od 10-21.30 sati, u blokovima po 90 minuta. Detaljnije, koleginica Vanja Savić.

Kako reagujete pod pritiskom? Stres koji trpimo svakodnevno, sa raznih strana može biti i okidač za svu nagomilanu negativnu energiju u nama. Tada dolazi do onoga što se u žargonu naziva „pucanje". Koje znakove i upozorenja nam šalje telo, i kako se ponašati u skladu sa njima, savetuje u rubrici „Da si živ i zdrav", koleginica Dejana Jočović.

U Hrvatskoj je počeo Evropski šampionat u rukometu. Svaki ovakav događaj tera nas na evaluaciju sopstvene sportske prošlosti i ljude koji su bili najbolji u svojim poljima. U ovom sportu nekada smo mnogo značili, kroz trofejnu generaciju u kojoj se naročito isticao Veselin Vuković, slavom ovenčani Šapčanin. Njega vam danas, u rubrici „Mnogo smo najjači", predstavlja kolega Dejan Bulajić.

U rubrici „Pazi, svira se" za petak, otkrivamo gde će tog dana nastupiti bend koji na repertoaru ima pesme legendarnih „Dorsa", ko će moći da sluša jedan gospel hor ali i gde će biti izvedena rok-opera sa 17 antologijskih rok i pop hitova! O svemu ovome obaveštava vas kolega Vladimir Todorović.

Voditelj: Miodrag Stošić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво