Povišen ton

Za Sportsku gimnaziju u Beogradu mnogi su čuli, između ostalog i zbog dugogodišnjeg problema - ova gimnazija je duže od decenije bila bez sopstvenog prostora i koristila objekte drugih škola.

Taman kada je taj problem rešen nastao je novi - nastava počinje u 10.30, deca dolaze iz škole oko 17.30, a treninge imaju u jutarnjim ili večernjim terminima pa nemaju kada ni da uče a kamoli da odmore. Ovakva smena koja je, kako ističu roditelji, u najgore doba dana, izazvala je reakcije pa su roditelji čak pisali i peticiju.
O razlozima ovakve odluke, posledicama koje su vidljive i u velikom broju izostanaka ali i o drugim problemima poput izmene nastavnog programa u „Povišenom tonu" razgovaramo sa Aleksandarom Pajićem, pomoćnikom Ministra prosvete za srednje obrazovanje, Milenom Smiljević, predsednicom Saveta roditelja i Ivankom Kovačević, v.d direktorkom Sportske gimazije ali će to biti i povod za razgovor koliko su naša deca u školskom sistemu zaista opterećena i čime?
Običajna manifestacija „Starci - Koledari" biće održana 14.januara u Žagubici i o njoj ćemo pričati u drugom satu emisije a rubriku „Datum, vreme, mesto" danas posvećujemo Danu Biblioteke grada Beograda.

Emisiju uređuje i vodi Ivana Vesić.

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво