Ars, Artifex

Nagrada Fondacije “Ružica Sokić” se drugu godinu dodeljuje na dan rođenja Ružice Sokić, 14. decembra, a odluka se donosi po preporuci pozorišnih kritičara, teatrologa i ostalih pozorišnih poslenika.

Po propozicijama nagrađuje se glumica senzibiliteta i glumačkog profila Ružice Sokić, a ove godine laureatkinja je mlada Jovana Gavrilović. Ona je članica Ateljea 212, ali poznata je i po ulogama u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, kao i zapaženim nastupima na Sterijinom pozorju i drugim festivalima. Sa Jovanom je razgovarala Sonja Todorović Šegrt.

Svetlana Mladenović podseća na gostovanje nobelovke Herte Miler u Beogradu prošle godine, a Lana Nikolić vodi u Galeriju Podroom Kulturnog centra Beograda, gde se sutra uveče otvara izložba Najdraži video radovi, u selekciji Antoanete Marinov. Selektorka predstavlja različite i po formi i po sadržaju radove inostranih umetnika čiji je fokus na mogućnostima koje nudi video kao umetnički medij, pri korišćenju minimalnih i redukovanih akcija i pokreta. U nekim radovima ispituje se kvadratna forma, u nekim tehničke sprave kreiraju kompoziciju i priču; neki video radovi beleže umetnikovo svetsko/sveopšte iskustvo, dok se u nekima dešava prava čarolija.

Kroz emisiju vodi Ljubica Krminac.

Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво