Svaštara

Arno Gujon, srpski humanista francuskog porekla i ove godine je organizovao Božićni konvoj humanitarne pomoći, namenjen srpskim enklavama na Kosovu i Metohiji.

Gujon se uporno bori da narod koji tamo opstaje u gotovo nemogućim uslovima može da živi od svog rada. U „202 povoda" - razgovaramo o Novoj godini provedenoj na Kosovu kao i o tome šta se sve promenilo u životu Srba u enklavama za ovih 14 godina, koliko im on intenzivno pomaže.

Do 15. januara u Pozorištu Slavija biće održan Zimski sajam knjiga. Pored kupovine knjiga, sa popustom do 70%, biće i dosta prazničnih iznenađenja. U ponudi su dečje knjige, beletristika, filozofija, psihologija, istorija, umetnost, stručna knjiga i antikvarne knjige koje se teško pronalaze. Sa Zimskog sajma knjiga javlja se naša reporterka, Marina Zec.

Rubriku „Mnogo smo najjači", pripremila je koleginica Vanja Savić. Čućete razgovor sa Draganom Cvijić, rukometašicom, koja je ovim sportom počela da se bavi slučajno, jer je to bio jedini sport u Obrenovcu za devojke, a onda, postala najbolji pivotmen sveta.

Vreme je nazeba i kašlja. Mnogi će odmah posegnuti za preparatima i sirupima kojih u apotekama ima u izobilju. Međutim, većina njih je skupa i mnogima nedostupna. Čak i ako novac nije problem, zašto ne probati nešto čime su se još naše bake borile protiv prehlada i bolesnog grla. Savete ćete čuti od Vesne Parezanović Aleksić u rubrici „Da si živ i zdrav".

Ko i zašto najviše pritiska penzionere, kada će pelet da poskupi i šta nas čeka na „onom svetu", saznaćete od Dragutina Rokvića u satiričnoj rubrici „Kvaka".

Za „Svaštaru'' će govoriti i Milan Milosavljević Burda, klavijaturista benda „Đura i mornari", čućete zanimljive predloge za izlaske, kao i vesti iz sporta i naravno - naše „Lepe vesti".

Voditelj Dušica Mijatović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво