Ustanak

Početak dana biće protkan korisnim informacijama, muzikom koja razbuđuje, a tu je i vedra ekipa koja popravlja vaše raspoloženje!

U Crtici beležimo razmišljanja o stanju u poljoprivredi danas; nema godine kada rod u poslednje vreme ne podbaci, a da li je zaista reč o često korišćenoj frazi „globalno zagrevanje" ili ipak nečem drugom? Ovo će biti i pokretač našeg daljeg razgovora, a i vaši komentari su dobrodošli.

Kakvo je vreme, a kako je na putevima, da li dinar jača u odnosu na evro, kakva je bioprognoza, pitanja su na koja ćemo kao i svakog jutra pronaći odgovore.

Vesti „Stop teleks" sa svežim informacijama su u tri minuta do punog sata, a u blok servisnih vesti u svakom satu uvrstili smo ono što je važno za građane širom Srbije, kada je reč o nestanku struje, vode, izmenama u saobraćaju i drugim stvarima bitnim za organizovanje dana.

Tu su i sportske informacije uz pregled najvažnijih rezultata naših sportista. Priprema ih mr Biljana Šujdović.

Za opuštenije teme zaduženi su „grafiti" koji mame vaš prvi jutarnji osmeh! Prenosimo duhovite misli slušalaca emisije „Oblak u bermudama" Darka Kocjana.

Dani od Božića do Bogojavljanja, u narodnoj tradiciji zovu se „nekršteni dani". Čini se da naša omladina to odlično zna, budući da u grad izlazi posle ponoći i ranom zorom imitira životinjske zvuke. Neki će reći da nemaju sluha, ali čini se da je nauka i za to pronašla lek. Merenjem kosti unutrašnjeg uva, sluh može da se povrati protezom. No, da li nam to vredi kad oni koji imaju sluha dobijaju po ušima pita se, u rubrici „Kvaka 202", kolega Dragutin Rokvić.

Kada imate neki problem, nedoumicu, nešto što sami ne možete da saznate ili rešite a tiče se ostvarivanja raznih prava i administrativnih poslova, Dvestadvojka je tu da pomogne! Naš slušalac Milan iz Beograda upravnik je stambene zajednice i raspitivao se u bankama o podizanju kredita za radove u zgradi. Potrebno im je oko 20 hiljada evra, a do sada nijedna banka nije bila zainteresovana za saradnju. Odgovor na pitanje - zašto banke to ne dozvoljavaju, iako je novim Zakonom o stanovanju ovakvo podizanje kredita moguće, naći će se u rubrici „Slušaoci reporteri" koju priprema Slađana Savić.

Besplatni vaučeri za letovanja i zimovanja širom Srbije već dve godine omogućuju putovanja po nižim cenama onima čija ukupna primanja nisu veća od 60 hiljada dinara, penzionerima, nezaposlenima i drugim ekonomski „osetljivijim" grupama. Kolika je bila zainteresovanost za vaučere tokom zimskih praznika i da li se već na šalterima Pošte Srbije mogu videti građani koji ovako planiraju i letovanje, istražila je naša reporterka Marina Zec.

Pozivamo vas da nam i vi javite neku vest koja bi mogla da bude značajna i drugima - telefonom 011-3249-202, ili na SMS 064-0202-200 (po ceni obične poruke), ili mejlom na program202@gmail.com. Kontakt preko društvenih mreža na Tviteru (@ustanak202) i Fejsbuku (Radio Beograd 202).

Voditeljka: Kruna Pintarić
Urednik emisije: Dejan Grujić

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара