Ars, Artifex

Poznato je kojih deset izložbi je žiri ‘’Politikine’’ nagrade za 2017. godinu uvrstio u uži izbor.

Reč je o umetničkim produkcijama visokog kvaliteta koje su tokom prošle godine prikazane u Muzeju primenjene umetnosti, Galeriji Artget, Galeriji savremene umetnosti u Smederevu i Umetničkoj galeriji "Nadežda Petrović" u Čačku. Koji su autori u pitanju i šta su bile njihove fokus-teme, saznajemo u prilogu Petra Protića.

Jugoslovenska Kinoteka počinje projekcije u 2018. godini popularnom revijom ''Po željama gledalaca'' na obe svoje adrese - u Kosovskoj ulici i Uzun Mirkovoj. Osim toga, u januaru nas očekuje ciklus Velikani svetskog filma, posvećen francuskoj divi Katrin Denev, a zbog velikog interesovanja repriziraće se decembarski ciklus Žan Pjer Melvila; Šok koridor predstavlja Džona Vua.
Ljubitelji plesa uživaće u festivalu Dani igre u Kinoteci. Program Moj izbor ovoga puta je sastavio muzičar i likovni umetnik Bojan Slačala, a tu su i novi ciklus Kapetan Nitrat prikazuje, revija Njujork, Njujork, kao i Nema sreda, Dokumentarni četvrtak i drugi redovni programi - što nam predstavlja Sonja Todorović Šegrt.

Svetlana Mladenović donosi razgovor sa spisateljicom Vesnom Goldsvorti, koja je dva meseca pre britanske promocije u Beogradu predstavila srpsko izdanje svog novog romana, ''Gospodin Ka''.

Kroz emisiju vodi Ljubica Krminac.

Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи