Ustanak

Ovu subotu započnite u našem društvu jer ćete saznati sve u vezi sa Badnjim danom, kao i ostale važne informacije, slušajući muziku za rasanjivanje.

Prve minute emisije posvetićemo vremenskim prilikama, prognozi za naredne dane, bioprognozi, temperaturama vazduha u većim gradovima Srbije.

Potrudićemo se da vam prenesemo deo tradicije koju neguje srpski narod iščekujući Božić.

Pregled sportskih vesti pripremila je mr Biljana Šujdović.

Pripremićemo i pregled dnevne štampe u Srbiji, izveštaj o stanju na putevima, kursnu listu i servisne informacije. Stop teleks emitujemo u tri minuta do punog sata i saznajemo šta je to novo u zemlji i svetu.

U prilogu Dejana Grujića predstavićemo Jelicu Greganović, novinarku i književnicu, ali pre svega mamu, koja je nedavno u Beogradu promovisala svoju novu knjigu "Mama na kvadrat".

Minival ili - grafiti iz „Oblaka u bermudama" Darka Kocjana predstavljaju odličan razlog da sebi obezbedite osmeh na licu. I ovog jutra vas čeka sedam takvih osmeha..

U rubrici „Pazi, svira se" najavljujemo da večeras Đura i Mornari sviraju u Beogradu, da se u Pirotu održava prvi „Faz fest", a da će u Zaječaru na binu izađi grupa koja osam godina nije nastupala.

Sreća je tradicionalno najčešća praznična želja. Iako je stalno pominjemo i želimo jedni drugima ona kao da nam se uvek izmigolji i pobegne. Danas u rubrici „Perino pero", aforizmi o sreći, Petra Lazića.

„Kvaka" i danas osvetljava drugi ugao posmatranja stvarnosti i sveta koji nas okružuje. Autor je Dragutin Rokvić.

Još uvek traje period kada često nalazimo izgovore za prejedanje. Ako se osećate naduveno, imate premalo energije zapamtite da ne postoji lek za svakodnevno preterivanje u hrani, ali posledice povremenog prejedanja, koje je naročito često tokom praznika, možete da ublažite. Na koji način, saznaćete od Vesne Parezanović Aleksić u rubrici „Da si živ i zdrav".

Pozivamo vas da nam i vi javite neku vest koja bi mogla da bude značajna i drugima - telefonom 011-3249-202, ili na SMS 064-0202-200 (po ceni obične poruke), ili mejlom na program202@gmail.com. Kontakt preko društvenih mreža na Tviteru (@ustanak202) i Fejsbuku (Radio Beograd 202).

Voditelj: Vladimir Todorović
Urednik emisije: Dejan Grujić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво