Svaštara

Božićni sajam knjiga, koji je prethodne skoro dve decenije održavan u Domu sindikata – ove godine je, zbog renoviranja, preseljen u Dom omladine.

Na sajmu će učestvovati svi eminentni prestonički izdavači, a posetioci će moći da odaberu omiljeno štivo po povoljnim cenama svakoga dana od 10 do 20 časova. Kakvi sve popusti i povoljnosti očekuju ljubitelje knjige, saznaćete od naše reporterke, Vanje Savić.

Ova zima nije naklonjena onima koji se raduju zimskim sportovima pa tako veliki broj klizališta na otvorenom trenutno ne radi. No, zato su tu zatvoreni prostori sa uglačanim ledenim pločama. Ovo je vid razonode koji nikada ne izlazi iz mode, a koliko se na klizanje i ostale sportove na ledu obraća pažnja u Srbiji i koliko je dostupnih ledenih dvorana, saznaćete od Ružice Vrhovac u 202 povoda.

Srećom, dobri smo u mnogim drugim sportovima. Odbojci, recimo - iza Sanje Starović je zavidna odbojkaška karijera i nekoliko specifičnosti kojima se može pohvaliti veoma mali broj ljudi. Jedinstveni par sestra-brat u srpskom sportu koji je učestvovao na Olimpijskim igrama čine Sanja i njen brat Saša. U rubrici „Mnogo smo najjači" koju je pripremila Vanja Savić, predstaviće se Sanja Starović, bivša reprezentativka u odbojci.

Mada nije sport - takmičenje u jelu i piću koje svi upražnjavamo ovih prazničnih dana ima i svoju manje lepu stranu. Slave i praznici su prilika kada znamo da preteramo sa alkoholom. Kajanje i naplata sinoćnjeg lepog raspoloženja stiže sledećeg jutra u vidu mamurluka. Žeđ, glavobolja, mučnina i pospanost su najčešće manifestacije kada preteramo sa alkoholom. Mnogi će posegnuti za rasolom, neki pogrešno verovati da se „klin klinom izbija". Da sve što vas muči prođe, potrebno je neko vreme, a do tada pokušajte neki od isprobanih načina da ublažite tegobe. Rubriku „Da si živ i zdrav", pripremila je Vesna Parezanović Aleksić.

U poslednjem satu, kao i obično, donosimo najavu koncerata za vikend. Mada mnogi izvođači odmaraju posle dočeka Nove godine, za grupe Dža ili bu i Kanda, Kodža i Nebojša nema odmora ni ovog petka. Gde oni nastupaju, ali i gde će biti održan tradicionalni božićni Jam Session, otkrivamo u rubrici Vladimira Todorovića „Pazi, svira se".

Voditelj: Miloš Popović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво