Povišen ton

Šta nam znače praznici, imaju li oni neki efekat, “produženo” dejstvo ili su tu samo da bismo tog ili tih dana pričali o njima ili dok traju obavljali određene uobičajene prakse?

Koliko razumemo i poštujemo smislenost poruke koju u sebi nose neki praznici i običaji i da li bez takvog smislenog razumevanja preti opasnost pojednostavljivanja i uopštavanja? Na koji način i da li se zaboravljeni običaji ponekada i obnavljaju i utkaju u kontekst savremenog života? U kojoj meri današnji čovek koji živi u gradu i u zgradi, recimo, uopšte može da sprovede neki običaj pa čak i kada je to samo sprovođenje i zašto ljudi sve češće odlučuju da Božićne praznike provedu u nekom seoskom domaćinstvu, šta tamo traže i da li to i nalaze? Na ova pitanja odgovore tražimo sa Aleksandrom Pavlovićem, etnologom i Bojanom Jovanovićem, antropologom.
U drugom satu emisije govorićemo o drugom delu programa Novosadskih dečijih Zimzarija 7, od 3. do 5. januara koji će obeležiti kreativni kamp u Osnovnoj školi „Petefi Šandor", kreativno-edukativne i sportske radionice i pozorišne predstave na različitim lokacijama u Novom Sadu.

Rubrikom „Datum, vreme, mesto" danas čestitamo rođendan glumcu Branimiru Brstini.

Urednik i voditelj: Ivana Vesić

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво