Svaštara

Srbija je proglašena za drugu turističku destinaciju na svetu koju treba posetiti u 2018. godini, po mišljenju novinara američke TV mreže CNN, britanskog BBC-ja.

Studijska poseta američkih blogera Srbiji, kao i aktivnosti u vezi sa tom posetom na blogovima i društvenim mrežama, donele su 61. godišnju zlatnu nagradu „Adrian", najveću i najprestižniju nagradu za kampanju „Balkan Blogger Bash". Više nego dovoljno povoda da od podneva ugostimo direktorku Turističke organizacije Srbije, Mariju Labović.

Vitez umetnosti, kome je to prestižno odlikovanje u godini koja je za nama uručila ambasada Francuske, saksofonista Milan Savić, oduvek je znao da je saksofon njegov izbor i ljubav. Diplomirao je klarinet na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, a nakon toga i saksofon na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Nastupa i drži majstorske kurseve u zemlji i inostranstvu. Pre četiri godine je osnovao prvi festival saksofona kod nas „Belgrade SAXperience" koji dovodi u Srbiju najveće svetske umetnike - saksofoniste. U rubrici „Gospodo, ambasador Srbije" čućete deo razgovora koji je sa Milanom Savićem vodila koleginica Jelena Knežević.

Operska pevačica, Ana Sinicki zahvaljujući svojoj profesiji proputovala je čitav svet. Danas, ipak neće biti u ulozi ambasadora - uživaćemo u pesmama različitih žanrova, otpevanih na različitim jezicima. U rubrici „Top potop" slušate njen izbor omiljenih pesama. Zabeležila Ksenija Radović.

Naša reporterka Milica Đilas, će posetiti „Božićno seoce kod Hrama", program koji nikada ranije nije priređivan. Biće to muzičko-dramski program sa učešćem dečjih horova, đaka beogradskih i drugih škola, koji će tematski ispuniti svaki kalendarski dan posebno namenjen određenom prazniku - Badnji dan, Božić, Božićna česnica, Krsne slave, Sveti Sava.

Glasnik sa Rtnja, pozvaće da se pridružimo akciji „Božićni uspon na Rtanj" - planini nadomak Boljevca, oko 200 kilometara jugoistočno od Beograda.

Idejom penjanja i uspona, baviće se i kolega Dragutin Rokvić, u satiričnoj rubrici „Kvaka" - reč je o penzioneru iz Vrnjačke Banje koji se s lakoćom penje na veštačku stenu visoku 12 metara, kao i o futurističkim planovima, po kojima u Beograd stiže hajperlup voz koji juri kroz vakuumske cevi 1000 kilometara na sat...

Odnos prema starijima kao i ostale društvene norme koje usvajamo kao deca, čine vaspitanje - neophodno i tako često deficitarno! O značaju vaspitanja -Olivera Perić, u rubrici „Moda".

Voditelj: Vesna Parezanović Aleksić

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи