Vizija

Intervju: prof. Stojan Radenović, matematičar

Godinu za nama obeležio je svojom agilnom, predanom i ambicioznom ličnošću, penzionisani profesor Mašinskog fakulteta Stojan Radenović, koji je doprineo plasmanu Beogradskog univerziteta među 300 najboljih na svetu na čuvenoj Šangajskoj listi. Njegov uspeh je utoliko veći, što je on sam svrstan među najcitiranije naučnike u oblasti matematike u svetu, pa se tako ime profesora Radenovića nalazi na zvaničnoj listi najuticajnijih naučnih umova planete.

Od svoje 17. godine rešava matematičke zadatke po osam sati dnevno u proseku, piše naučne radove i koordinira niz naučnih aktivnosti na svetskim univerzitetima, putem interneta.

Šta je potrebno da se postane jedan od najcitiranijih matematičara na svetu i kako se osećao kada je na listi najuticajnijih naučnih umova planete video svoje ime, neka su od pitanja koja je profesoru postavio Petar Protić.

Urednik i voditelj: mr Ljubica Krminac

broj komentara 0 pošalji komentar
Vizija Vizija

Autor:
Beograd 202

Socio-kulturološki magazin, koji prati savremene društvene fenomene. Emisiju uređuju mr Ljubica Krminac (kultura) i Aleksandra Glovacki (umetnost). [ detaljnije ]