Super Nova Vizija

U toku prve novogodišnje nedelje, redakcija emisije je odabrala teme koje su obeležile minulu godinu, koncipirane kroz kulturološke prikaze o istaknutim ličnostima, ključnim događajima i važnim jubilejima.

Nastup violiniste Romana Simovića na Boljšoj festivalu ostaće upamćen i zbog činjenice da ovaj svetski priznati violinista retko gostuje u Srbiji. Koncert majstor Londonskog simfonijskog orkestra tom prilikom je u intervjuu Jeleni Knežević govorio o svojim ličnim i profesionalnim principima. O tome kako je izgledao njegov put od učenika škole za muzičke talente u Ćupriji do prve violine Londonskog simfonijskog orkestra, šta je osim talenta i rada bilo neophodno za takav uspeh, kako gleda na činjenicu da od države nikada nije dobio pomoć i podršku, šta savetuje mladim kolegama na majstorskim radionicama koje drži širom sveta, koliko mu znači podška jednog od najvećih dirigenata današnjice Valerija Gergijeva i kakvo je iskustvo sviranja na Stradivarius violini iz 1709. godine od koje se ne odvaja.

Voditelj emisije je Jelena Knežević.

Визија Визија

Autor:
Београд 202

Социо-културолошки магазин, који прати савремене друштвене феномене. Емисију уређују мр Љубица Крминац (култура) и Александра Гловацки (уметност). [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво