Super Nova Ars, Artifex

Iako je većina medija govorila o Džuliji Roberts, Demi Mur i Ričardu Klajdermanu, u Srbiju su u 2017-toj dolazile i druge svetske umetničke zvezde čiji je kontekst bio drugačiji i neuporedivo ozbiljniji.

U tom kontekstu Petar Protić je pripremio prilog o čuvenoj nemačkoj umetnici Hito Štejerl, režiseru ''Isijavanja'' Miku Gerisu, nobelovki Herti Miler, piscima Ingo Šulcu, Čarlsu Simiću i Erlendu Luu. Zatim, o najtalentovanijem svetskom džezeru Robertu Glasperu, norveškom multi-instrumentalisti Bernhoftu, pioniru digitalne fotografije Sebu Janiaku, Dejvidu Linču - koji je odabrao da pored Pariza izlaže još samo u Beogradu. I o pijanističkom anarhisti - Ivi Pogoreliću. Svi oni su u godini koja je za nama ostavili mnoštvo impresija u svojim beogradskim posetama. A neki su izazivali i burne reakcije.

Jedan od izdavačkih projekata iz prethodne godine koji se izdvaja u moru novoobjavljenih naslova, svakako je raskošna knjiga jednostavnog naslova - Andrić, Priče. Povodom 125 godina od rođenja našeg nobelovca, Laguna je objavila sve njegove pripovetke na jednom mestu. Knjigu preporučuje Svetlana Mladenović.

Kroz prvu ovogodišnju emisiju vodi - Jelena Knežević.

Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво