Povišen ton

Mada smo u Srbiji primorani da na mnogo čemu štedimo, sa druge strane mnogo toga i neracionalno koristimo pa čak i nemilice trošimo.

Tako smo ovih dana čuli da je iz Ministarstva finansija i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija stiglo potpisano objašnjenje u vezi sa izdavanjem i knjiženjem računa (faktura) u papirnom i elektronskom obliku bez upotrebe pečata i potpisa. Pojašnjenjem je naglašeno to da nije obavezno štampanje fakture koja je izvorno nastala u elektronskom obliku, niti da se na eventualno odštampan dokument stavlja otisak pečata kako bi se smatrao validnim. Ovo nije novost jer je ta oblast uređena zakonima već godinama ali oni očigledno nisu primenjivani dok se Ministarstva nisu i na ovaj način, potpisanim obaveštenjem o tome izjasnila. Ova priča može biti povod za mnoga pitanja a između ostalog i za pitanje šta to sve nemilice trošimo na čemu i mnoge, bogatije države štede?
Sagovornici "Povišenog tona" su Goran Radosavljević, ekonomista i Vladimir Šobot, rukovodilac Službe za komunikaciju i koordinaciju odnosa sa javnošću JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija" a čućemo i šta misle građani i gde u rasipanju vide i sopstveni udeo a gde tuđu odgovornost?
I ove godine uoči praznika beogradska opština Čukarica obradovaće svoje najmlađe sugrađane. Kakav program i iznenađenja očekuju oko pet hiljada mališana saznaćemo u drugom satu emisije.
Na današnji dan 1882. otkriven je spomenik knezu Mihailu, ispred zgrade Narodnog muzeja u Beogradu. O tom događaju i spomeniku koji je jedan od simbola Beograda slušaćete u rubrici "Datum, vreme, mesto".

Urednik i voditelj Ivana Vesić.

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара