Ustanak

Dočekujemo dan uz optimizam koji će tokom jutra naglašavati birani hitovi fenomenalne muzike i važne informacije za opušteniji iskorak u nove izazove.

Crtica 202 pokrenuće temu za razmišljanje. Da li i kome treba ustupiti mesto u gradskom prevozu?

Za sve ljubitelje sporta pripremamo najznačajnije vesti sa sportskih terena. Autorka sportskih vesti biće mr Biljana Šujdović.

Minival ili - grafiti donose radost i oplemenjuju duh a najlepše za vas jutros bira naš Darko Kocjan.

Pažljivo ćemo pratiti i situaciju na saobraćajnicama širom Srbije ali i na ulicama, raskrsnicama i mostovima u Beogradu. Pronalazićemo rešenja za izbegavanje jutarnjih gužvi i zastoja u saobraćaju.

"Kvaka" Dragutina Rokvića ovoga jutra zapaža: Jedno istraživanje o raspoloženju ljudi u vreme krize govori da su najpesimističniji stanovnici bogatih zemalja: Francuzi, Japanci ili Britanci, a da su najveći optimisti u Keniji, Egiptu i još nekim siromašnim afričkim državama. Nas i ne spominju u tim anketama. I bolje, jer bi se videlo da je to njihovo istraživanje potpuno promašeno. Zašto? Na osnovu našeg siromaštva oni bi zaključili da smo optimisti a onda - na osnovu našeg pesimizma - da smo bogati.
Tokom emisije saznavaćete i vesti iz zemlje i sveta, servisne informacije, a prelistaćemo i dnevnu štampu. Izdvojićemo i jedan zanimljiv tekst.

U rubrici „Slušaoci reporteri" koleginica Vanja Savić odgovoriće na jedno od vaših pitanja: „Hteo bih da pitam do koje godine deca imaju pravo na porodičnu penziju ako ostanu sami posle smrti roditelja, i da li na penziju imaju pravo ako ne rade, i nemaju sredstva za život.''
Kakvo je vreme, koliki je srednji kurs dinara po NBS, kakva je bioprognoza, pitanja su na koja ćemo takođe, pronaći odgovore.

Glasnik 202, Marina Zec, raspitaće se o akciji „Novogodišnja čarolija na šinama". Za mališane Vračara, Zvezdare, Palilule i Savskog venca, ovaj novogodišnji događaj traje mesec dana. Naime, u specijalno ukrašenom tramvaju glumci animiraju mališane, Deda Mraz ih daruje poklonima, sve dok ovaj veseli tramvaj krstari ulicama pored Hrama Svetog Save, Tašmajdana, vrha Zvezdare i pristaništa na Savi.

Kraj emisije, rezervisali smo za jedan kratak Vic na blic. I to nije sve. Ima još...

Ako želite nešto važno da nam javite za vas je rezervisan telefon u studiju 011-3249-202, ili SMS broj 064-0202-200 na koji možete poslati neku važnu informaciju po ceni obične poruke. Naša mejl adresa je program202@gmail.com

Očekujemo da nas pronađete na Tviteru (@ustanak202 @beograd202) i Fejsbuku (Radio Beograd 202) a onda nam se i na taj način obratite.

Mi beležimo sve što javite. Objavljujemo samo ono što je važno za sve.

Urednik i voditelj: Dejan Grujić

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара