Svaštara

Novi singl grupe "E-Play" na Dvestadvojci

"Srešćemo se neki drugi put" - naziv je najnovijeg singla alternativnog rok benda "E-Play". To je idealan razlog da danas u rubrici "202 povoda" čujemo novu pesmu a i da porazgovaramo sa vođom benda, Majom Cvetković o tome kakvi su planovi benda za kraj godine, po čemu će pamtiti 2017. godinu kao i to da li se radi na još nekim novim pesmama. Razgovor vodi kolega Miloš Popović.

"Kafe bar 16" nije tek još jedan dorćolski kafić, već mesto gde će deca koja posle petnaeste godine napuštaju Svratište moći da prođu obuku za konobare i barmene. Kafić je pokrenuo Centar za integraciju mladih, a planirano je da u narednih godinu dana, dvanaestoro dece starosti između 16 i 19 godina steknu praktična znanja iz ugostiteljstva. Detaljnije o tome priča nam koleginica Ksenija Radović.

Marketing danas predstavlja sastavni deo svih masovnih medija. Kompanije, preko sredstava masovne komunikacije, pokušavaju da nas ubede da je njihov proizvod najbolji i da će nam usluge koje oni vrše doneti najviše zadovoljstva. Da li stoga treba da budemo stalno "budni" i kritički procenjujemo svaku reklamu ili se možda treba prepustiti čarima kupovine, priča nam u rubrici "Moda 202" Olivera Perić.

Verovali ili ne, ali istraživanja pokazuju da inteligentniji ljudi više piju. Da li to znači da ćemo ubuduće, umesto na testove inteligencije ići na pregled jetre? Jedna anketa je nedavno pokazala da su najveći pesimisti žitelji najbogatijih zemalja dok siromašne zemlje pucaju od optimizma. Gde smo tu mi priča nam u rubrici "Kvaka 202" kolega Dragutin Rokvić.

Da li se smatrate uspešnim? I šta za vas to znači? Za neke je uspeh individualna stvar dok je za druge nešto što se meri novcem. Kako je o fenomenu uspeha u modernoj Srbiji pisao Petar Lazić saznajte u rubrici "Perino pero".

Kada je daleke 1976. godine poručila "Počnimo ljubav iz početka", Beti Đorđević je bila preko noći katapultirana u svet besmrtnih pop zvezda Balkana a i šire. Tokom narednih nekoliko decenija punila je klubove od Minhena do Čikaga, i do Sovjetskog Saveza, a zbog čega je još smatramo ambasadorom naše zemlje saznaćete u prilogu koji je pripremila Olivera Perić.

Kragujevački "Novogodišnji dečiji sajam" otvara se 22. decembra i traje dva dana. Roditelji imaju šansu da na jednom mestu pronađu praznične poklone za svoje mališane, i da im omoguće dobru zabavu. Detaljnije o tome razgovaramo u redovnoj rubrici "Glasnik 202".

Voditelj: Miodrag Stošić

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се