Ars, Artifex

Nezavisna umetnička asocijacija, Remont, postoji punih 18 godina, za koje vreme je postala važna adresa domaće umetničke scene, galerija koja se istrajno bori protiv estradizacije umetnosti.

S druge strane, samo je još jedna u nizu ugroženih kulturnih institucija, pa je u okviru široke akcije postavljeno pitanje ''Da li vam je potreban Remont?''. Jedan od rezultata je i velika aukcija, Umetnici za Remont, na kojoj će se naći 80 poklonjenih radova. Sa ovom velikom izložbom upoznaje nas Petar Protić.

Zašto su Dante, Vijon i Mocart sveti probisveti - objasniće pesnik, pisac i prevodilac Kolja Mićević, autor knjige istog naziva, koja će večeras biti predstavljena u Biblioteci grada Beograda.

''K'o nekad u osam'' muzičko-scenska igra čija je premijera planirana u Ustanovi kulture Vuk, oživeće Beograd šezdesetih, vreme igranki i šlagera koje znamo iz davnih filmova, zaboravljenih hitova, prvih ljubavi i bezbrižnog života kada je sve bilo moguće. Glume i pevaju Kristina Savić i Vladan Savić, uz orkestar i igrače, a o kakvoj je predstavi reč - Marini Zec objašnjava Gordana Goncić, autorka teksta.

Kroz emisiju vodi Ljubica Krminac.

Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво