Ustanak

Početak radne nedelje koji je za pojedine veoma stresan, ulepšavaćemo muzikom koju volite da slušate ujutro, ali i informacijama od značaja za sve koji nas osluškuju.

U Crtici beležimo razmišljanja o našoj stvarnosti i postavljamo pitanje na koje očekujemo odgovor: Da li je negde zalutala romantika kojoj smo inače skloni.

Tokom jutra tu su i sportske informacije uz pregled najvažnijih rezultata naših sportista. Priprema ih mr Biljana Šujdović.

Razbuđivanje ćemo obojiti i dnevno-političkim temama. Na vreme ćete saznati vesti iz zemlje i sveta i servisne informacije.

Kakvo je vreme, a kako je na putevima, da li dinar jača u odnosu na evro, kakva je bioprognoza, pitanja su na koja ćemo pronaći odgovore.
Tokom emisije prenećemo vam i duhovite misli iz emisije „Oblak u bermudama" Darka Kocjana.

Slušateljka Biljana nas je pitala da li ima pravo na penziju ili neka druga primanja svog supruga koji je iznenada preminuo u 42. godini života i dodaje da su 15 godina bili u braku. Suprug je bio u radnom odnosu kada je nastadao, i on je jedini izdržavao porodicu. Ona nije radila, a imaju dvoje maloletne dece. Prijatelji je savetuju da podnese zahtev za njegovu penziju. Odgovor na ovo pitanje pripremila je Vanja Savić. 

Da li ste do sada čuli za Gorana Nikolića, upravnika Centra za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom ''Iskra" iz Kragujevca? Ako niste, mi smo tu da vas upoznamo sa ovim humanim čovekom koji je posle 55 dana i 55 uzastopnih maratona ostvario svoju misiju da postane Ginisov rekorder ali u isto vreme i obezbedi sredstva za pomagala preko potrebna osobama sa invaliditetom. Inače, Goran je slabovid od rođenja.

Blještavi novogodišnji lampioni ukrašavaju grad već nedeljama. Njihova svetlost nas je zaslepela pa smo i zaboravili na glavni praznični simbol - jelku! Jelka na Trgu republike je postavljena. Dekoracija je već uveliko ukrasila Slaviju, ima je i na Cvetnom trgu, i Trgu Nikole Pašića. Po gradu će biti postavljene i žive dekorisane jelke, uz pomoć "Zelenila" i "Srbija šuma", a u parku Tašmajdan okićena je jelka uz podršku ambasade Finske. O tome, naš Glasnik 202, Milica Đilas.

Za kraj emisije pripremili smo Vic na blic, da se slatko nasmejete u samo nekoliko sekundi.

Pozivamo vas da nam i vi javite neku vest koja bi mogla da bude značajna i drugima - telefonom 011-3249-202, ili na SMS 064-0202-200 (po ceni obične poruke), ili mejlom na program202@gmail.com. Kontakt preko društvenih mreža na Tviteru (@ustanak202) i Fejsbuku (Radio Beograd 202).

Urednik i voditelj: Dejan Grujić

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи