Svaštara

''Potencijalno opasan'' asteroid uskoro će proleteti pored naše planete.

Asteroid "3200 Faeton" je dovoljno velik i proći će dovoljno blizu da ga je Centar za manje planete Međunarodne unije astronoma okvalifikovao kao moguću pretnju za Zemlju. Očekuje se da će "Faeton" biti najbliži Zemlji u subotu 16. decembra, i da će tada biti na razdaljini od desetak miliona kilometara, što je oko 27 prosečnih udaljenosti Zemlje i Meseca. Više o tome šta znači ''potencijalno opasan'' asteroid, da li ćemo biti u prilici da ga vidimo golim okom ili uz pomoć teleskopa, kao i o tome koliko su ovakve pojave česte u ''202 povoda'' govori Branko Simonović iz Astronomskog društva Ruđer Bošković.

Reporter Petar Protić nam se javlja iz ''parka budućnosti'' koji je na Beogradskom sajmu izgrađen na čak 6.000 kvadratnih metara. To je svet koji je danas u vrhu aktuelnosti kada je o najmlađima reč. Park budućnosti je namenjen svim uzrastima i obuhvataće interaktivne igre, međunarodni gejming turnir, virtuelnu realnost i drugo i biće otvoren od 10.00 do 21.00 svakog dana od 15. do 24. decembra, u Hali 4. Prvi put će se tokom ovogodišnjeg festivala smestiti zabavna sajber-zona, namenjena novim generacijama, a posebno će biti organizovani programi za decu od tri do osam godina. Kakve nas još zanimljivosti očekuju u Parku budućnosti i kako će izgledati programi namenjeni najmlađim posetiocima saznajte u prvom satu emisije.

Povodom novogodišnjih praznika ''Balkan Helicopters'' i ''Helimaster'' škola letenja organizuju obilazak Beograda sa pilotom helikoptera u ulozi Deda Mraza. Više o detaljima i programu ove interesantne ''Novogodišnje avanture'', koju nam pripremaju, čućete oko podne.

U rubrici ''Da si živ i zdrav'', Dejana Jočović nam donosi priču o tome kako se ugojiti. Koliko god je teško skinuti kilograme, verujte da se mnogi suočavaju i sa problemom kako ih nabaciti. Danas vam donosimo savete kako promeniti navike i dobiti željene kilograme.

Vlade Đurović je proslavljeni košarkaški trener. Donosi nam priču o tome kako se dolazi do uspeha i svom stručnom uzrastanju. Rubriku ''Mnogo smo najači'', pripremio je Dejan Bulajić.

Družimo se i sa Markom Vidojevićem, gitaristom i pevačem grupe ''Rok Bulevar'', koji će nam najaviti njihove predstojeće nastupe. Osim toga, u rubrici "Pazi, svira se", Vladimira Todorovića, saznajte gde možete uživati na koncertu grupe Kristali, gde nastupa Amira Medunjanin, a gde Obojeni program i koje nas još zanimljive svirke i koncerti očekuju širom Srbije i regiona.

Voditelj: Miloš Popović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво