Ustanak

Razbuđivanje nedeljom biće prijatnije u našem društvu uz osluškivanje pažljivo odabrane muzike i korisnih informacija.

Prvo, informacije o vremenu, bioprognozi i aktuelnim temperaturama u većim gradovima Srbije jer vas to verovatno najviše zanima. Zima jeste blaga, ali kalendarski još nije stigla a svi imamo neku vrstu zdravstvenih tegoba koje možda izaziva upravo ovako neobično vreme. Saznaćemo šta nam lekari preporučuju.

Sportske vesti preneće nam aktuelnosti sa sportskih terena. Priprema mr Biljana Šujdović.

Znate li da je u Brazilu, klovn koji je svojevremeno postao političar sad planira da se vrati svom starom zanatu, jer je politika izgleda preveliki cirkus i za jednog profesionalnog klovna. Ako bude dolazio u Srbiju mora da nauči nešto, što dobro zna naš novinar i satiričar Dragutin Rokvić koji je pripremio Kvaku 202.

Minival ili - grafiti iz "Oblaka u bermudama" prenose vaše najlepše misli koje ste podelili u emisiji koja predstavlja mesto okupljanja ljubitelja humora. Specijalno za vas odabrao Darko Kocjan.

Spremne su i informacije iz zemlje i sveta koje prepoznajete kao STOP TELEKS 202, zatim Servis 202 i korisne informacije iz gradova Srbije, kao i domaća štampa. Izdvojićemo jedan tekst a naglasiti sve zanimljive naslove današnjih dnevnih novina.

Poslednjih godina se čini da je reč sneg postala sinonim za iznenađenje. Čak i kada padne za Novu godinu, uvek se nađemo zatečenim. Da li je sneg nešto protiv čega se treba boriti? Na ova pitanja odgovara Miodrag Stošić u svojoj autorskoj priči "Veliki bljak".

Sigurno vam se ponekad dešava da posle napornog radnog dana gladni otvorite frižider i jede vam se, recimo, kolač. Strašan greh, priznaćete. Međutim, možete da odahnete, jer naučnici imaju neka nova saznanja o kojima ćete detalje saznati od Milene Milićević u rubrici "Da si živ i zdrav".

Koliko značaja pridajemo prošlosti? Stara je izreka da je istorija učiteljica života ali da li postoji opasnost da ako se previše bavimo prošlošću počnemo i da živimo u njoj, bez snage da se vratimo u realnost? O ovoj temi u rubrici "Moda 202" govori koleginica Olivera Perić.

Za kraj emisije spremili smo Vic na blic.

Ako želite da nam se javite, ili imate nešto važno da nam saopštite za vas je rezervisan telefon u studiju 011-3249-202, ili SMS broj 064-0202-200 na koji možete poslati neku važnu informaciju po ceni obične poruke. Mejl adresa je program202@gmail.com a za tviteraše i fejsbukovce tu su naše oficijelne strane.

Lako ćete ih pronaći, ukucajte samo @ustanak202 ili @beograd202 za tviter, ili Radio Beograd 202 - zvanična strana za Fejsbuk. Mi beležimo ono što nam javite, a objavljujemo sve što je od koristi za one koji nas slušaju.

Urednik i voditelj: Dejan Grujić

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи